День Національної гвардії України

В Україні цей день відзначають в ту саму дату, що й колишній День внутрішніх військ. Свято з'явилося через Указ Президента в 2015 році. Керує командувач Національною гвардією, якого призначає і звільняє Верховна Рада України, а представляє його президент. У Нацгвардії більше 60 000 військовослужбовців, серед яких внутрішні війська, добровольці і патріоти, які вирішили захищати народ і державність країни в дуже важкий момент історії України – посягання на її суверенітет і цілісність.

Фіолетовий день (День хворих на епілепсію)

День проводять щороку, і він має статус міжнародного. Його мета – більше розповісти людям про епілепсію. Ідея належить дев'ятирічній дівчинці Кессіді Меган, яка страждала на епілепсію і захотіла показати людям, що мало чим від них відрізняється. Всього за дев'ять років дівчинка вже відчула, як нехтують такими людьми однолітки і дорослі, які навіть вважали її чимось схожим трохи божевільну. Тому в 2008 році вона придумала «Фіолетовий день». Сьогодні всі, хто хоче, може висловити свою підтримку людям з епілепсією.

Православні свята:

  • День пам'яті мученика Савіна Єрмопольского.
  • Ікони Богородиці "Молдавська".
  • Триває Великий піст.

Нікіфоров день

Нікіфор — патріарх Константинопольський, чия пам'ять шанується в цей день, жив у 8-9 століттях. Наші предки вірили, що сонце розтоплює сніг, і ця вода турбує ведмедя в барлозі. Тому він прокидається і виходить. До речі, ведмідь вважався людиною у вигляді тварини. Тому про нього так багато різних легенд з перетвореннями. Багато частин ведмедя використовувалися для обрядів. Лапу, наприклад, використовували для ворожіння.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Народні прикмети на 26 березня

Іменини в цей день

Олександр, Григорій, Христина, Михайло, Петро, Микола, Терентій

Як повідомляв Знай.ua, стала відома погода на травневі свята. Відомий астролог розкрив українцям всі карти. Прогноз погоди від астролога на весну.

Нагадаємо, українцям розповіли, що не варто нести в церкву і святити на Великдень.

Як повідомляв "Знай.ua", на Пасху українці відпочиватимуть майже тиждень.

Знай.ua писав про те, що Уляна Супрун дала декілька порад українцям, які дотримуються посту перед Великоднем.