Уляна Супрун з наукової точки зору підійшла до придерживанию українцями правил Великого посту. Вона зазначила, що в цьому є як плюси, так і серйозні мінуси.

Міністр охорони здоров'я опублікувала на своїй сторінці в Facebook пам'ятку з того, що в пості корисного, а що навіть представляє небезпеку для здоров'я.

Багато українців у період Великого посту суворо обмежують свій раціон. Якщо ви або ваші близькі притримуються посту...

Geplaatst door Уляна Супрун op Dinsdag 19 maart 2019

"Якщо ви або ваші близькі дотримуєтесь посту треба знати як про позитивні сторони, яких слід дотримуватися постійно, так і про обмеження, які не принесуть нічого доброго." - інформує Супрун.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Вона стверджує, що обмежити споживання м'яса на не тривалий термін - і справді корисно. Але це стосується ковбас, сардельок і копченостей, які провокують деякі види раку.

Овочі і фрукти повинні бути фаворитами у постующих. "...Можна їсти в основному рис, білий хліб і картоплю і нарватися на нестачу вітамінів і білкової їжі. А можна їсти різноманітну рослинну їжу, отримати вітаміни, мікроелементи, клітковину, і, як наслідок, мати здорові кишечник, судини, мозок, шкіру і укріплений імунітет..." - повідомляє Міністр.

Також, Уляна просить не забувати і про гриби, які допомагають знизити ризик деменції в більш старшому віці.

На чому вона завзято наполягає, так це на те, що дієта, містить мало жирів - це загроза для організму. Це може призвести до авітамінозу. Вона корисна тільки для людей з ожирінням, але не раз у рік на 48 днів, а кілька місяців, а то й років.

Супрун також говорить і про те, що шкідливо харчуватися одними тільки кашами, тому що в них міститися не тільки корисні елементи, але і вуглеводи, харчування яких може призвести до нестачі вітаміну В1, появі запорів і набору ваги.

Нагадаємо, що Супрун розповіла про одне з небезпечних захворювань, яке можна лікувати відеоіграми і музикою.

Раніше, Знай.иа повідомляв, що Міністр порекомендувала українцям прикластися до чарки.

Також, портал Знай.иа писав, що антибіотики і алкоголь можна змішувати.