У світі не існує ліків від деменції, але вікові зміни в мозку можна призупинити.

Про це стало зрозуміло зі слів в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун в Facebook.

Уляна Супрун
Уляна Супрун

"До деменції більш схильні жінки, курці, люди з недостатньою і надлишковою масою, фізично і соціально активні. Додатковими факторами ризику є діабет, гіпертензія, генетична схильність і високий рівень холестерину, порушення дихання уві сні і перенесений інсульт", — говорить Супрун.

За її словами, процес може бути уповільнений завдяки зміні стилю життя. В першу чергу вона радить робити упор на фізичну активність.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще


"Фізичні вправи - дієві. Займатися слід два рази на тиждень по 40 хвилин і інтенсивно, робити силові вправи, вправи на баланс і витривалість. Так, від фізкультури нікуди не дітися навіть на пенсії", — підкреслює міністр.

Уляна Супрун
Уляна Супрун

Вона радить цілком взятися за своє здоров'я і перейти на здоровий спосіб життя: для цього відмовтеся від куріння і їжте корисні продукти.

"Зменшіть споживання тваринних жирів і червоного м'яса, і збільшити частку овочів, коренеплодів, сочевиці і риби в раціоні. Це допоможе тримати баланс холестерину в нормі", — відзначає Супрун.

Позитивно позначаться на людину також захоплення музикою, відеоіграми та розгадування судоку.

Варто нагадати, що На своїй сторінці в Фейсбук в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла про своє ставлення до Міжнародного жіночого дня.

Глава мінохоронздоров'я не вважає, що святкування раз в рік якось допоможе вирішити проблему гендерної нерівності. Так само, вона переконана, що підкреслено уважне ставлення до жінкам в цей день, як раз таки підкреслює цю проблему і відкидає людство тому в його прогрес в гендерну рівність.

Нагадаємо, Cупрун порадила українцям взятись за чарку: ліки від недоумства

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Супрун назвала перші симптоми найнебезпечнішого виду раку: їх можна не помітити

Також Знай.ua" писав про те, що Супрун розкрила головні секрети схуднення до літа: ніяких тренувань