В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у своєму Facebook розвінчала найпоширеніші міфи про алкоголь.

Уляна Супрун
Уляна Супрун

1. Алкоголь не зігріває. Все, за словами Супрун, відбувається навпаки. Алкоголь розширює судини на поверхні тіла, а приплив крові викликає відчуття тепла. Внутрішні органи в цей час втрачають тепло. Втрата тепла з поверхні шкіри і кінцівок на холоді відбувається швидко, а загальна температура тіла знижується.

2. Почуття самоконтролю в стані алкогольного сп'яніння, на думку міністра, оманливе. Вона каже, що будь-яка кількість алкоголю в крові може вплинути на навички водіння і підвищує ризик потрапити в аварію.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

3. Алкогольні напої не мають лікувальних властивостей, стверджує Супрун. "Пити чи у будь-якому іншому вигляді вживати алкоголь для профілактики або лікування хвороб - нерозумно. Всі можливі позитивні ефекти, які містить в собі алкоголь, зрештою перекриваються його згубними властивостями", - написала вона.

4. Помилковим глава МОЗ назвала також переконання, що антибіотики не можна поєднувати зі спиртним. Вона каже, що повністю алкоголь несумісний тільки з деякими антибіотиками. У той же час Супрун зазначила, що пити алкоголь під час прийому ліків небажано.

5. Найбільшим міфом Супрун назвала переконання, що існує безпечна доза алкоголю. "Це один з найбільших світових медичних міфів, з яким досі сперечаються вчені. У будь-якому випадку, вживаючи алкоголь, ви ризикуєте своїм здоров'ям", - пояснила вона.

Раніше повідомлялося, що помірний біг не тільки "не стирає" коліна, але, навпаки, захищає суглоби.

За словами Супрун, регулярний біг не тільки "не стирає" коліна, але, навпаки, захищає суглоби. Міністр охорони здоров'я привела в приклад результати медичних досліджень радячись з лікарем-нейрохірургом.

Нагадаємо, раніше Супрун показала українцям, як уберегти головне.

Як повідомляв портал "Знай.uа" скандальну заяву Супрун спробували виправдати.

"Знай.uа" писав, що Супрун розповіла, як стрес впливає на здоров'я.