Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун дала нові поради для здоров'я українцям. Цього разу вона закликала регулярно займатися фізкультурою та більше рухатися.
Про це вона написала на своїй особистій сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Нам необхідно рухатися. Зв'язок багатьох хвороб і малорухомості була встановлена ​​ще в 50-х роках минулого століття. Тоді було проведено велике дослідження з водіями та кондукторами лондонських автобусів. Виявилось, що водії мали у 2 рази більші ризики серцевого нападу, ніж кондуктори. Зв’язок був очевидним — тривале сидіння негативно впливає на здоров’я ", - повідомила Супрун.

Глава МОЗ радить не нехтувати заняттями спортом і проводити якомога більше часу в русі. Мінімальна тривальність фізичних навантажень повинна становини не менше 150 хвилин на тиждень.

"Нам необхідні 2 типу фізичної активності на тиждень - аеробні та силові вправи", - продовжила в.о. міністра охорони здоров'я та пояснила різницю між цими видами навантажень.

Супрун також зауважила, що біг позитивно впливає на тривалість життя; танці покращують баланс, координацію і когнітивні навички; йога допомагає боротися зі стресом і зменшує ризики серцево-судинних хвороб; вправи допомагають подолати біль в спині.

"Пам'ятайте, будь-яка мінімальна, але регулярна фізична активність дуже корисна для здоров'я", - підсумувала вона.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо, Супрун розповіла про "лікувальний" алкоголь: записуйте новорічний рецепт.

Як повідомляв "Знай.ua", Супрун дала убивчий прогноз: який смертельно небезпечної хвороби не уникне кожен шостий українець. Уляна Супрун попередила українців про ризики інсульту. Вони зростають, якщо не лікувати гіпертонію, ожиріння і миготливу аритмію.

Також "Знай.ua" писав, що Уляна Супрун взялася за аптеки: українці масово понесуть ліки назад.