Масло — це молочний продукт, отриманий шляхом збивання вершків. Якщо це натуральний продукт без зайвих домішок, він не лише смачний, а й корисний. Про те, скільки можна споживати вершкового масла, розповіла чиновник-блогер Уляна Супрун.

Якщо дуже полюбляєте вершкове масло — зверніть увагу. Масло важливий та корисний продукт і не потрібно відмовляти собі в задоволенні з’їсти скибку свіжого хліба з маслом.

На сторінці в Facebook в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун дала кілька порад.

Масло — це молочний продукт, отриманий шляхом збивання вершків. Відповідно до технологічних особливостей, розрізняють різні види масла — солодковершкове (з пастеризованих вершків) чи кисловершкове (з пастеризованих вершків, заквашених чистими культурами молочнокислих бактерій), топлене (із масовою часткою жиру — 99,8%) та солоне (із додаванням кухонної солі).

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Вершкове масло дійсно є корисним харчовим продуктом — це цінне джерело поживних речовин, калорій, жирів, а також та вітамінів А, К, Е, покращує всмоктування жиророзчинних вітамінів А, Е, D, а ненасичені жирні кислоти, які є в маслі, добре впливають на стан судин. Головне — не забувати про поміркованість у вживанні", - пише Супрун.

За словами фспеціаліста, варто пам'ятати, що денна норма насичених жирів для людського організум міститься у 25 грамах масла. Саме стільки потрібно споживати в день.

Масло - продукт №1, який підробляють в Україні

Щоб виготовити кілограм вершкового масла потрібно взяти щонайменше 7 літрів молока. Не важко підрахувати приблизну вартість натурального масла. І не дивно, що цей продукт в Україні підробляюються найбільше. Виробники економлять на дорогому молоці та додають різні замінники, у тому числі дешеві рослинні жири.

Якщо дослідити якість вершкового масла в наших магазинах, можна зробити висновок, що замість натурального продукту ми купуємо суцільний сурогат.

Нагадаємо, українцям пояснили, чому слід обережно купувати червону ікру та на що потрібно звертати увагу.

Як повідомляв раніше Знай.ua, лікарі назвали продукти, які краще не ставити на новорічний стіл.

Також Знай.ua писав, що в окупованому Донецьку з полиць магазинів напередодні новорічних свят зник найважливіший продукт.

Дивіться: Як зробити натуральне та смачне вершкове масло вдома