Не всі українці можуть, хочуть, або встигають накрити вдома гарний стіл. Багато хто в переддень Нового року працює і віддає перевагу придбачи вже готові страви в супермаркетах. вам там звісно ж все гарно запропонують і запакують. Однак потім можна отримати безліч неприємних сюрпризів від такого застілля.

Знайдіть можливість приготувати частування до столу для новорічної ночі самостійно - це зменшить ймовірність того, що на нього потраплять страви недобросовісної обробки, а також неякісні та прострочені продукти.

застілля

Такою порадою поділилася лікар-дієтолог Людмила Бабич, пише "УНІАН".

Фахівець розповіла про те, які продукти потрібно купувати до святкової зустрічі Нового року особливо ретельно.

Без належної обачності такі продукти можуть виявитися небезпечними для здоров'я.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Салати

Експерти в один голос стверджують, що на цих стравахи з магазину виробники завжди знайдуть спосіб заощадити, поклавши неякісні продукти, термін придатності яких закнічується. відповідно такі салати швидко псуються.

Магазинні салати на Новий рік можуть бути небезпечними: у них можна знайти прострочені та неякісні продукти, які може не видати смак через заправки, приправи, майонез, які щедро додають у салати.

Червона ікра

Спеціалісти переконані, що новорічні свята - легкий спосіб позбутися старих партій ікри, й радить уважно вивчати термін придатності та умови зберігання продукту.

Готові нарізки

Варто пам'ятати, що рідко хто стане робити нарізки зі свіжого якісного м'яса або сиру. Під Новий рік, за словами дієтолога, у торговельних мережах "можуть красиво нарізати й упакувати під плівку продукт, у якого закінчився термін придатності". Але й на хорошій нарізці, особливо з варених ковбас та шинки, при кімнатній температурі швидко починають розмножуватися бактерії, які здатні викликати харчове отруєння.

Алкоголь

З цим також варто бути дуже обережним, адже нерідко можна натрапити на фальсифікат, і як наслідок - отруєння. Дуже часто за "гучними" назвами криється склад з дешевих компонентів, та ще й присмачених цукром.

Для печінки подібна суміш стане просто гримучою. Цукор та алкоголь – "убивче" поєднання для органу. Тому краще відмовитися від солодкого алкоголю. Найкраще для нічного застілля підійде біле сухе вино.

Десерти

Торти й тістечка зі збитими вершками та сметанним кремом можуть зберігатися в холодильнику лише 6 годин. Солодощі із заварним і сирним кремом - до 18 годин у прохолодному місці. Білковий крем витримує зберігання не більше 72 годин. Десерти на Новий рік – одне з найнебезпечніших частувань: у цих виробах можуть швидко розмножуватися бактерії.

десерти


Нагдаємо, лікарі розповіли, що не варто пити на нови рік.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, дієтологи склали список продуктів, якими не можна закушувати алкоголь. Скористайтесь цими порадами в новорічну ніч.

Раніше портал Знай.ua писав, що українцям розповіли, чому найвигідніші акції в магазинах лише на алкоголь.