У Росії восени з'явиться законопроект, який встановить для ресторанів і кафе обов'язок мати у своєму меню як мінімум 50% страв російської кухні. З цією пропозицією виступив депутат Комуністичної партії Вадим Соловйов.

Під дію законопроекту, звісно, не потрапляють кафе і ресторани національної кухні.

"Якщо подивитися на заклади харчування у Москві, то в очі впадає велика кількість французької, італійської, японської кухні, і це навіть не завжди національні ресторани. У центрі міста, навколо Держдуми рідко можна зустріти заклад з меню, що представляє саме наші національні страви", - говорить Соловйов.

На думку депутата, росіяни повинні звернути увагу на національні особливості російської культури, у тому числі традиційної російської кухні. Мета введення ліміту на іноземні страви у закладах громадського харчування - відродження і розвиток кулінарних традицій Росії і залучення більшої кількості іноземних туристів.

Читайте також: Росіянам дозволили використовувати торгову марку "Оболоні"

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, що раніше у Мінську в Білорусії влада теж здійснила подібний експеримент. Зараз в білоруській столиці у всіх ресторанах і кафе, крім закладів національної кухні, в меню є сторінка традиційної білоруської кухні.