Надмірна пристрасть до алкоголю у батьків не тільки впливає на здоров'я дітей, але і на їх переваги у виборі партнерів.

За даними нового дослідження, проведеного дослідниками Університету Вірджинії і Лундського університету, діти алкоголіків частіше вступають у шлюб у віці до 25 років, а більшість їх партнерів, як правило, також захоплюється спиртними напоями, повідомляє Medical Xpress.

Висновки вчених засновані на даних із правових, медичних та аптечних реєстрів, що містять детальну інформацію про 1,17 млн. осіб, народжених у Швеції в період 1965-1975 роки.

"Висновки попередніх досліджень показали, що від того, за кого ви вийдете заміж, багато в чому залежить, чи виникне у вас проблеми з алкоголем", — заявила автор дослідження Джессіка Сальваторе (Jessica E. Salvatore).

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Дослідники виявили, що алкоголізм батьків часто збільшує ймовірність вступу в шлюб у більш ранньому віці. Більше того, виявилося, що люди, чиї матері зловживали спиртним, частіше вибирають собі в пару любителів випити.

У рамках дослідження вчені також враховували статистичний контроль соціально-економічного становища батьків, спадкового чинника, інших зовнішніх розладів та стану власного споживання алкоголю дітьми.

Дослідники також виявили, що у дитини питущих матерів більше шансів знайти собі питущих чоловіка/дружину.

Отримані результати дослідження можуть бути корисні для лікарів і інших фахівців, що працюють з дітьми батьків, які страждають алкоголізмом. Відкриття розширило розуміння, як алкогольний розлад батьків може вплинути на соціальну середовища їх чада. Крім цього, наукова робота довела збільшену ймовірність виникнення розладів, пов'язаних з вживанням алкоголю, у таких дітей.

Нагадаємо, сором'язливі люди частіше за інших страждають від тривоги, яка спричинена надмірним вживанням спиртних напоїв.

Як повідомляв портал "Знай.uа" вчені виявили білковий механізм, який допоможе пояснити природу алкоголізму.

Також "Знай.uа" писав про 6 способів кинути пити сьогодні.