Більшість алкогольних напоїв представляють із себе вуглеводи в рідкій формі.

Якщо ви дотримуєтеся кетогенної дієти і не проти іноді пропустити коктейль, то ця новина напевно засмутила вас, повідомляє Health.

Відмова від алкоголю — взагалі відмінна ідея, але якщо вам не хотілося вирішувати цю проблему настільки радикально, то є пару варіантів.

Джин, ром, віскі і горілка містять 0 г вуглеводів. Такі напої можна приймати з льодом або газованою водою.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Якщо ви не прихильник міцних напоїв або віддаєте перевагу вину, не турбуйтеся. У 30 грамах білого вина міститься від 3 до 6 грамів вуглеводів. З червоним вином можна бути менше суворішим: 150 мл містить від 3 до 4 грам. Склад незначно коливається в залежності від сорту.

Доведеться відмовитися від пива. У певному сенсі, це хліб у пляшці. В одній банці міститься близько 12 грамів вуглеводів. Але якщо ви не уявляєте собі жирну і білкову їжу без цього пінистого напою, то постарайтеся пити світле. Чи уважно вивчайте склад напою на наявність вуглеводів.

Доведеться відмовитися від більшості коктейлів, так як вони містять соки, до складу яких безсумнівно закралися вуглеводи та сахар.

Також утримайтеся від рисової горілки, так як в ній міститься близько 9 грам вуглеводів.

Висновок такий: перш, ніж перехилити чарку або келих чогось спиртного, постарайтеся дізнатися, скільки вуглеводів міститься в цьому напої, щоб не збити стан кетозу.

З іншого боку все більше досліджень стверджують, що помірне вживання алкоголю завдає велику шкоду здоров'ю, набагато більшу, ніж вважали раніше. Тому, можливо, кетодієта дозволить вам позбавитися від любви к алкоголю.

Недавні дослідження Центру Сандерса-Брауна з проблем старіння в Університеті Кентуккі показали, що кетодієта покращує розумові здібності.

Їх аналіз показував, що обмеження калорій сприяє поліпшенню нейрососудистого та метаболічного функціонування мозку.

Нагадаємо, у яких випадках кетодиета не працює.

Як повідомляв портал "Знай.uа", існує топ-7 причин не переходити на кетодиету.

Також "Знай.uа" писав про топ-9 вуглеводних продуктів, які можна їсти, якщо ви на кетодиете.