Нещодавно ЗМІ писали про те, що келих вина або пива в день скорочує ваше життя. Однак ці висновки засновані на часткових дослідженнях алкоголя.

Ніхто не заперечує той факт, що люди п'ють занадто багато. Протиріччя в тому, чи безпечні низькі рівні споживання, пише Conversation.

В даний час є переконливі докази того, що ризик і переваги сильно залежать від типу алкоголю і від того, як він п'янить. Однак багато дослідження не включали ці фактори при винесенні рекомендацій щодо безпечного рівня споживання.

Так може вживання алкоголю хоч трохи бути корисним?

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Дані стверджують, що "так". То, як ви п'єте, пов'язано з тим, скільки алкоголю буде присутній у вашій крові.

При високій концетрации організм розкладає алкоголь, виробляючи шкідливі молекули, звані вільними радикалами, які можуть пошкодити печінку і пов'язані з підвищеним ризиком розвитку раку. Але, на жаль, багато дослідження засновані на загальній кількості споживаного в тиждень і не розрізняють види алкоголю.

Їжа з питвом також має великий вплив на здоров'я, тому що знижує концентрацію алкоголю в крові. А в рамках середземноморської дієти алкоголь навіть зменшує ймовірність розвитку раку.

Справа частково в поживних речовинах, які присутні в середземноморській дієті, які зменшують канцерогенні ефекти алкоголю.

Як правило, вживання низької кількості вина знижує ризик ранньої смерті, на відміну від інших видів спиртного. Поки ще не зрозуміло, чи пов'язано це з антиоксидантами, присутніми у вині (речовини, які, як вважають, захищають клітини від ушкоджень).

Помірний прийом алкоголю знижує серцево-судинні захворювання і, можливо, слабоумство. Можливо, варто розглядати алкоголь в якості фармацевтичного препарату. В такому випадку повинні бути зроблені аналогічні запобіжні заходи.

Несомненно, вагітні жінки і люди, які виробляють високий рівень ацетальдегіду, що викликає рак, повинні взагалі уникати вживання алкоголю.

За словами експертів, розуміння чіткого відмінності між надмірним і помірним вживанням алкогля допоможе усунути плутанину і дозволить спиртного зайняти певне місце в нашому житті без шкоди для неї.

Нагадаємо, клімат впливає на кількість випитого алкоголю у популяції.

Як повідомляв портал "Знай.uа" медики виявили білковий механізм, який допоможе пояснити природу алкоголізму.

Також "Знай.uа" писав про 6 способів кинути пити сьогодні.