Якщо ви хочете завести здорове потомство, то доведеться позбутися від зайвих кілограмів.

Британські медики вважають, що ожиріння у майбутніх мам провокує аналогічне захворювання у їх дітей, а також посилює ймовірність розвитку діабету 2-го типу, заявляє Daily Mail.

Тому фахівці пропонують ретельно планувати вагітність і вирішуватися на цей відповідальний вчинок тільки після того, як мами позбудуться від можливих факторів ризику.

Запропоновані рекомендації перші у своєму роді, які спонукають жінок скидати вагу, перш ніж завагітніти. Попередні дослідження довели, що майбутнім матерям потрібно дотримуватися помірної дієти.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Переглянуті принципи будуть поширюватися серед британських лікарів та інших медичних працівників разом з брошурою, яку вони можуть надати жінкам під час відвідувань.

Дослідники підкреслюють, що надмірна вага або ожиріння "збільшує ризик ускладнень як для вас, так і для вашої дитини": тромбози, гестаційний діабет, високий кров'яний тиск і небезпечна для життя прееклампсія, а також проблеми психічного здоров'я.

Слід зазначити, що у жінок з надмірною вагою або ожирінням частіше виникає викидень, мертвонародження, передчасні пологи або необхідність екстреного кесаревого розтину.

Крім лікарів загальної практики, фармацевтам буде запропоновано проводити просвітницьку діяльність серед жінок по зниженню ваги, купують набори для овуляції, які розповідають їм про найродючіших днями місяця.

"Втрата ваги за допомогою дієти або прийому препаратів для схуднення не рекомендується, так як це може завдати шкоди здоров'ю ненародженої дитини", — заявляє професор Фіона Денісон (Fiona Denison) з Единбурзького університету.

Тому, якщо ви хочете завести дитину, то медики спершу рекомендують скинути зайву вагу.

Нагадаємо, вага дитини багато в чому залежить від генетики, а не від харчового раціону.

Як повідомляв портал "Знай.uа" харчування продуктами з високим вмістом жирів може негативно позначитися на здоров'ї трьох наступних поколінь.

Також "Знай.uа" писав, що американські медики встановили, що голод надає омолоджуючий ефект.