Перед тим як почати готувати на кухні, багато хто робить одну помилку, яка може призвести до неприємних наслідків. Мова йде про миття сирого м'яса під водою. Існує думка, що промивка м'яса допоможе позбутися бактерій Про це розповіла у своєму TikTok український блогер Аліна Бурлака.

М'ясо, фото wday
М'ясо, фото wday

Вона пояснила, чому миття м'яса під струменем води - це не лише безглуздо, а й небезпечно. В сирому м'ясі можуть бути бактерії, від яких люди зазвичай намагаються позбутися водою. Однак це лише погіршує ситуацію, адже струмінь води розносить ці бактерії на 60-80 сантиметрів навколо раковини.

"Вони можуть потрапити на стільницю, кухонне приладдя, інші продукти, навіть на ваш одяг. Тобто, по суті, ви не тільки не позбудетеся від бактерій на м'ясі, а й розповсюдите їх по всій кухні. І насправді від цього немає ніякої користі, тому що водою бактерії не вимити — вони нікуди не зникнуть", - пояснила блогерка.

Насправді щоб знищити бактерії, які можуть бути на сирому м'ясі, необхідно застосовувати термічну обробку. Наприклад, температура хоча б 63 градуси вбиває бактерії на яловичині, свинині, баранині та телятині.

Популярні новини зараз
Квартира відійде у чужі руки: в українців почнуть забирати житло - терміни обмежені "Ощадбанк" блокуватиме картки з 1 січня: хто може втратити доступ до коштів Рахунки за доставку газу: що зміниться з нового року та кому дозволять не платити Податкова взялася за власників житла: змусять пояснювати кожну копійку
Показати ще

Для м'ясного фаршу потрібна температура не менше 71 градуса, а для курки, індички, качки чи гусака - 74 градуси. Тим часом риба та морепродукти стають безпечними при температурі всього 63 градуси.

@alina_burlaka_

‼️Звичайно, це не стосується тих випадків, коли м'ясо має фізичні забруднення. Але якщо ви щойно дістали його із магазинної пачки, достатньо просто промокнути сухою серветкою і термічно обробити на потрібній температурі. Ось табличка температур для кожного виду м'яса👇 1⃣Яловичина, свинина, баранина та телятина - мінімум 63°С. 2⃣М’ясний фарш: 71°С. 3⃣Птиця (курка, індичка, качка, гуска): 74°С. Це м'ясо є найбільш "ризиковим", тому потрібна найвища температура. 4⃣Риба та морепродукти: 63°С. #якготуватимясо #рецептиукраїнською #українськийтікток

♬ Nice and Easy - Louis Adrien

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися медичними рекомендаціями та прирівнюватися до них. Перед прийняттям будь-яких рішень обов'язково проконсультуйтеся з лікарем та зверніться до фахівця.