Жінки, які приймають парацетамол під час вагітності, можуть послабити інтелектуальний розвиток майбутньої дитини.

Прийом препарату збільшує ймовірність розвитку синдрому дефіциту уваги (СДУГ) і розлади аутичного спектру, повідомляє Daily Mail.

Команда дослідників з різних американських університетів, у тому числі Гарварду, вивчила дев'ять наукових робіт, в яких взяли участь загалом 150 000 матерів і немовлят.

Аналіз показав, що прийом парацетамола призводить до гормонального дисбалансу у матері, що може спровокувати розвиток цих захворювань.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Наші результати свідчать про існуючий зв'язкок між тривалим вживанням парацетамола і збільшенням ризику аутизму і СДУГ", — заявив доктор Ілан Маток (Ilan Matok).

Зокрема, парацетамол підвищує ризик розвитку СДУГ у дитини на 30 % і розлади аутичного спектру — на 20.

Інші дослідження показують, що молоді люди, які зазнали впливу парацетамола в матці, мали проблеми з мовленням. І це не вперше. Дослідження, проведене в січні цього року, показало, що прийом знеболювального під час вагітності призводить до порушення мовлення у дітей.

Більш того, майбутній мамі, які приймають парацетамол понад шість разів на ранніх стадіях, частіше народжують дочок з порушенням мовлення

Слід зазначити, що парацетамол зазвичай доступний без рецепта і найчастіше використовується в якості знеболювального під час вагітності.

Медики заявляють, що жінкам краще уникати вживання знеболюючих ліків під час вагітності, особливо в перші три місяці.

Вчені сподіваються провести додаткові дослідження для з'ясування лежать в основі біологічних механізмів і розробки більш безпечних анальгетиків.

Нагадаємо, щоденний прийом риб'ячого жиру зменшує ймовірність передчасних пологів на 42 %.

Як повідомляв портал "Знай.uа" зловживання свежевыжатами соками може негативно відіб'ється на здоров'я і привести до ожиріння.

Також "Знай.uа" писав для чого потрібен вітамін B12.