Ознаки передменструального синдрому (ПМС) і вагітності можуть варіюватися від жінки до жінки, але вони часто включають підвищену чутливість у грудях, судоми і перепади настрою.

Сьогодні ми порівняємо симптоми ПМС з симптомами ранньої вагітності і покажемо відмінності між ними:

Симптоми, характерні як для ПМС, так і для вагітності

Перепади настрою

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Підвищена дратівливість, тривога і смуток зустрічаються в обох випадках, однак при ПМС вони проходять після початку менструації.

Запор

Гормональні зміни вважаються основною причиною запорів у жінок, так як уповільнюють роботу кишечника. Дослідження показали, що 38 % жінок скаржилися на запор у період перших двох триместрів.

Біль і підвищена чутливість грудей

Зміни в грудях є поширеним симптомом як ПМС, так і ранньої вагітності. Вони можуть включати: біль, чутливість, припухлість. Тяжкість симптомів варіюється у людей, але, як правило, при ПМС вони проходять після початку менструації. Під час вагітності ці симптоми починають проявлятися через 1 або 2 тижні після зачаття і можуть зберігатися до пологів.

Втому

Гормон прогестерон, що виявляє вплив на менструальний цикл, вагітність, призводить до появи втоми.

У жінок з хворобливою менструацією надмірна втома може тривати протягом всього періоду критичних днів. Крім цього, вона нерідко виникає при залізодефіцитній анемії.

Втому у вагітних жінок зазвичай зустрічається в період першого триместру, однак є випадки, коли це симптом охватыл всі 9 місяців.

Кровотеча

Деякі жінки спостерігають кровотеча під час ранній стадії вагітності. Це пов'язано з імплантацією яйцеклітини, яка відбувається через 10-14 днів після запліднення.

Спазми

Судоми і спазми відбуваються як при ПМС, так і у ранній період вагітності. У другому випадку неприємні відчуття схожі на менструальні судоми. Вони можуть тривати протягом декількох тижнів або місяців, оскільки матка розтягується.

Головний біль та біль у спині

Гормональні зміни можуть викликати як головний біль, так і біль в спині в обох випадках.

Зміни апетиту

Підвищений апетит і пристрасть до їжі є поширеними симптомами вагітності, але вони також можуть виникати з ПМС.

Багато жінок відчувають підвищений апетит і тягу до солодких або жирним продуктам або багатим вуглеводами страв перед початок місячних. Ймовірно, це викликано зміни в гормонах естрогену і прогестерону.

Симптоми унікальні для вагітності:

Затримка місячних

Вважається одним з найбільш очевидних ознак зачаття. Якщо затримка триває більше тижня — пройдіть тест на вагітність

Проте існує ще багато причин, з-за чого затримується менструація: стрес, недостатній вагу, синдром полікістозу яєчників, захворювання щитовидної залози, діабет, менопауза і так далі.

Нудота

Нудота і блювота — поширені симптоми на ранніх термінах вагітності і рідко зустрічаються при ПМС. Супутні стан зазвичай починаються до 9-й тижня вагітності і вщухають у другому триместрі, проте деяких жінок нудить протягом всього строку вагітність

Зміни сосків

Вкрай рідко зустрічаються при передменструальному синдромі.

Якщо ареола (область навколо соска) потемніла або збільшилася, є багато підстав вважати, що ви вагітні. Зміни відбуваються через 1 або 2 тижні після зачаття.

Якщо ви підозрюєте, що вагітні або вас турбують вищевказані симптоми рекомендуємо звернутися до лікаря за призначенням аналізів та проведення глибоко обстеження.

Нагадаємо, забруднення повітря призводить до відкладання шкідливих часток у плаценті вагітних жінок.

Як повідомляв портал "Знай.uа", високий рівень антимюллерового гормону (АМГ) у жінок призводить до розвитку раку молочної залози.

Також Знай.uа" писав, що радіочастотне випромінювання від мобільних телефон не призводить до розвитку злоякісних пухлин.