У низці все нових і нових афер додалася ще одна, про яку повідомляють в соціальній мережі Facebook. У спільноті "Новини Мелітополя" постраждалі поділилися деталями події.

Українців закликають як можна більш обережно продавати та купувати товари на сайті OLX і схожих до нього.

"...Якщо ви продаєте на барахолках і спецсайтах щось, будьте готові до шахрайства. Подружка вирішила продати літню коляску на олх.
Покупець сказала, що готова відправити гроші за товар і повністю довіряє, так як не хоче переплачувати за післяплату..." - повідомляє автор.

Далі настала тиша на цілих два дні і трубку теж ніхто не брав. Ну. дівчина подумала, що покупець просто передумала.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

І раптом подзвонили фахівці з ПриватБанку "...Так як ви хотіли відправити платіж від юридичної особи, а ви виступаєте як фіз. особа - ми заблокували вашу карту. Але ми вам допоможемо розблокувати картку не виходячи з дому..."

Шахраї були надзвичайно підковані в питанні, так як знали всі рахунки дівчини. Крадіжки коштів вдалося уникнути, так як схема була вчасно помічена і присічена.

"...Описувати все не буду. Вчасно ми все це зупинили і зрозуміли шахрайську схему. До речі, подрузі навіть погрожували заблокувати картку. Тому, якщо вам хтось дзвонить і щось розповідає, відразу телефонуйте на гарячу лінію банку і перевіряйте все сказане. Не попадайтеся на гачок!" - резюмує автор посту.

В коментарях українці діляться думками на цей рахунок:
"На ОЛХ зараз сильно активізувалися чухани. Я там вже багато років і працюю тільки за схемою "гроші-товар". Все інше - дуля з маслом. Ніяких діалогів, що стосуються будь-якої особистої інформації.", "Розвод, розрахований на дебілів, через який я не можу продати 2 монітори, вже близько місяця якщо не двох.. начебто телефони дивляться, у вибране додають, але ні дзвінків, нічого", "Весна все пре)) Як і шахраї. Будьте пильні!"

Нагадаємо, що мать-одиначка показала зворотній бік Приватбанку: довіряла 12 років і тут таке.

Раніше, портал Знай.ua повідомляв, що українців попередили про ліквідацію найбільших банків.