З 1 квітня 2019 року в Україні багатодітні родини отримають додаткову фінансову допомогу. Уряд виплачуватиме батькам на кожну третю і наступну дитину щомісяця 1700 грн.

Хто може отримати допомогу

Виплати стосуються не лише тих, хто народив чи народить дитину цьогоріч. Кожна сім’я, яка має посвідчення багатодітної, має змогу з 1 квітня оформити додаткову допомогу на дитину. Якщо в родині четверо дітей, двом з яких ще немає 6-ти років, держава виплатить на кожну з них по 1700 грн. Це додатково до щомісячних 860 грн. допомоги при народженні дитини.

гроші

В Україні наразі налічується 160 тисяч багатодітних сімей, в яких є діти віком до 6 років. Влада виділить на цю програму 2,4 млрд. грн. у 2019 році.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як отримати виплату?

Для того, щоб оформити допомогу на дитину, мамі або татові слід звернутися у найближче відділення соціального захисту населення і написати Заяву на отримання грошей. При собі також потрібно мати оригінал та копію посвідчення багатодітної сім’ї.

Навіть якщо дитині 5 років, допомогу варто оформити – за рік держава фінансово підтримає сім’ю, надавши безповоротно 20 400 гривень на третю і кожну наступну дитину.

Програма уряду покликана підтримувати багатодітні сім'ї та спонукати до відновлення демографічної ситуації в Україні.

"Дитина має добре розвиватися, мати критичне мислення. Всі ті, хто сьогодні інвестують свої зусилля у дітей, мають отримати повагу суспільства, достойну зарплату. Тому уряд щоразу розширює підтримку сімей, в яких народжуються діти. Наша ціль – щоб українців ставало більше. Це не питання одного року, але якщо ми системно ухвалюємо правильні рішення, то в середній і довгостроковій перспективі побачимо результати", - сказав глава уряду Володимир Гройсман.

Нагадаємо, українцям пояснили нюанси програми "Муніципальна няня".

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям показали повний список та суми виплат на дітей в 2019 році.

Також Знай.ua писав про те, що українцям показали, як живуть на мінімальну зарплату в інших країнах.