Соціальну допомогу выд держави отримує 21,1 млн українських сімей, що становить 38% сімей з дітьми віком до 18 років, передає УНН з посиланням на дані Мінсоцполітики.

Таку статистику озвучили в Женеві на міжнародній конференції "Універсальні грошові виплати та виплати сім'ям з дітьми" заступник міністра соцполітики України Лариса Попова та гендиректор Директорату сім'ї та соцпідтримки населення Віталій Музиченко.

Вони повідомили, що в Україні чисельність сімей з дітьми до 18 років — 5,6 млн, а загальна кількість дитячого населення в країні — 7,6 млн.

Вони додали, що в 2018 році на держпрограми соцзахисту та соцпідтримки найбільш незахищених верств населення виділено з держбюджету 137 млрд гривень. З них на виплати соціальних допомог сім'ям з дітьми та малозабезпеченим сім'ям — 52,4 млрд грн, що становить 13,8% всіх видатків Державного бюджету України в 2018 році.

В Україні сьогодні надається державна допомога при народженні (усиновленні) дитини в розмірі 41280 гривень більше 1,1 мільйонів сімей.

Крім того, надається допомога для створення необхідних умов для утримання дитини в перші три роки його життя, яка виплачується частинами одному з батьків.

Державна програма спрямована на охоплення всіх дітей у віці від 0 до 3 років, тим самим впливаючи на зниження рівня бідності саме сімей з дітьми. Так, у 2017 році сім'ї, дохід яких був нижче фактичного прожиткового мінімуму, одержали 61,4 відсотка посібників.

Варто зазначити, що уряд України з 1 вересня 2018 року надає батькам при народженні дитини одноразову допомогу у вигляді набору "Вaby box". Він включає комплект необхідних речей для новонароджених та інформаційні матеріали для батьків про правильному догляді за дитиною.

Раніше Знай.uа писав: тисячі українців втратять пільги: влада почала відсіювати субсидиантов.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українців змусять доплачувати за воду: лічильник не допоможе.