В Україні анонсували зміну принципів нарахування оплати за спожиті послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.

Зокрема, про це повідомляє прес-служба "Київводоканалу".

Так, 25 січня 2019 року в Україні почала діяти нова методика розподілу обсягу спожитих комунальних послуг між споживачами в будинку.

Методику затвердили 22 листопада минулого року наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України № 315 відповідно до вимог Закону "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Законом передбачається, що мешканці будинку як власники цілісного майнового комплексу будуть змушені платити за всю воду, спожиту їхнім будинком.

До основних принципів методики відноситься визначення і розподіл різниці між обсягом холодної води, виміряним загальнобудинкових лічильником, і сумарним обсягом спожитої холодної води за показаннями квартирних лічильників.

У будинках, де всі приміщення оснащені лічильниками холодної води, обсяг небалансу розподіляється між усіма споживачами пропорційно обсягу споживання.

У будинках, де частина приміщень не оснащена лічильниками холодної води, обсяг небалансу розподіляється між споживачами, які не мають лічильників, пропорційно кількості осіб, які фактично користуються послугами.

"Київводоканал" запевняє, що оповістить всіх споживачів про розрахункову дату за допомогою оголошень на будинках і в квитанціях на оплату.

"У зазначений день представник "Київводоканалу" щомісяця буде знімати показники загальнобудинкового лічильника в вашому домі", - йдеться у повідомленні "Київводоканалу".

Крім того, може змінитися порядок щомісячної передачі жителями показників квартирних лічильників холодної води.

"Відповідно до методики, показники квартирних лічильників необхідно передавати станом на розрахункову дату (або на дату найбільш наближену до розрахункової)", - зазначили в компанії.

"Київводоканал" спростовує чутки про те, що Методика розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг розпочинає діяти вже з лютого місяця.

Варто зазначити, що застосування Методики розпочнеться з моменту, коли будуть прийняті Правила надання житлово-комунальних послуг. Станом на сьогоднішній день такі Правила знаходяться в стадії розробки.

Раніше Знай.uа писав: тисячі українців втратять пільги: влада почала відсіювати субсидиантов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Укрзалізниця накрутить ціни на іржавий мотлох: дорожче, ніж у літаку.

Також портал Знай.uа повідомляв, про субсидії з перешкодами: Кабмін ще сильніше заморочив голову українцям.