Квітень порадує українців довгими вихідними - цілих чотири дні поспіль, до яких приєднається ще один день травня.

Згідно з рішенням Кабміну, в Україні встановлено вихідні дні на квітень 2019 року. Як і скільки українці відпочивають на Великдень в цьому році?

Весна вже повним ходом йде країною, і невдовзі українці святкуватимуть один із найголовніших релігійних свят – Паску. Саме час замислитися про відпочинок, спланувати проведення святкових і вихідних. Тому варто заздалегідь дізнатися, коли і скільки днів українці за законом відпочивають в квітні 2019 року.

Державне свято і вихідні дні в квітні 2019

Головне церковне свято цього місяця, який також є і офіційним вихідним днем ​​- це Великдень, який відзначається цьогоріч 28 квітня. А оскільки це свято випадає на неділю, то і наступний за ним день - понеділок 29 квітня, також буде вихідним днем.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Але на цьому приємні сюрпризи не закінчуються. Кабмін України рекомендував керівникам підприємств, установ і організацій, в яких встановлено п'ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями в суботу та неділю, перенести робочий день з вівторка 30 квітня на суботу 11 травня.

А оскільки 1 травня в Україні відзначається чергове державне свято, яке також буде офіційним вихідним, то починаючи з Великодня і закінчуючи Днем праці, українці отримають цілих п'ять офіційних вихідних днів поспіль - з суботи, 27 квітня, по середу, 1 травня включно.

Всього кількість робочих днів у квітні становить 20 днів. Офіційних державних свят і вихідних днів в другому місяці весни буде 10.

Довгі вихідні в квітні-травні

27 квітня - субота, вихідний;

28 квітня - Пасха, неділя, вихідний;

29 квітня - понеділок, вихідний на честь Великодня;

30 квітня - неділя - вихідний (його українці відпрацюють 11 травня, в суботу);

1 травня - День праці, вихідний.

Нагадаємо, з 11 березня у віруючих православної церкви починається Великий піст, який триватиме до 28 квітня – Світлого Христового Воскресіння (Великодня).

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям дадуть додаткові вихідні у 2019

Також Знай.ua писав, коли святкувати Вербну неділю в 2019 та що обов'язково потрібно встигнути до Великодня.