Всесвітній день театру

Цей день має дуже довгу історію і лише в 1961 році його встановив 9-й конгрес Міжнародного інституту театру (МІТ). З цього часу його святкують щороку 27 березня. Всесвітній день театру відзначають Центри МІТ і міжнародні театральні товариства. У свята є традиційний девіз: «Театр як засіб взаєморозуміння і зміцнення миру між народами». На сьогоднішній день Міжнародний інститут театру при ЮНЕСКО вважається найбільшою неурядовою організацією, яка займається виконавчим мистецтвом. Близько 100 країн світу існують національні центри, комітети і регіональні ради.

Вперше театральна постановка пройшла ще в 2500 році до нашої ери. А першою театральною грою стала постановка в Єгипті. Для її сюжету вибрали єгипетську міфологію, а саме історію бога Осіріса. Після цього між театром і релігією зародився дуже довгий і міцний зв'язок.

Зараз в цей День театру багато країн проводять цілі театральні фестивалі, святкові постановки і показують кращі спектаклі. Представники громадськості та чиновники вітають працівників театру і художні колективи, а самі театри часто роблять знижкові дні.

Православні свята:

  • День пам'яті преподобного Венедикта Нурсійського.
  • Святкування ікон Богородиці Феодорівська, Розчулення Себежська, "Вертоград в'язень".
  • Триває Великий піст.

Венедиктів день, Скотник

Святий Венедикт Нурсійський був родоначальником західного чернечого руху, автором одного з найважливіших статутів латинської традиції. У православній традиції шанується як преподобний. Але на Русі займалися домашніми тваринами, особливо через те, що у багатьох з них починалася линька. Худобу старалися сьогодні вивести на подвір'я, почистити і заговорити від пристріту. Навіть була приказка: «На Скотника не лінуйся — стонинці вклонися». Були й інші прикмети. Наприклад, мороз у цей день означав, що така ж погода буде ще цілий тиждень. Грім навпаки був доброю ознакою, значить літо буде родючим і врожайним.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Народні прикмети на 27 березня

Іменини в цей день

Венедикт, Михайло, Ростислав

Як повідомляв Знай.ua, стала відома погода на травневі свята. Відомий астролог розкрив українцям всі карти. Прогноз погоди від астролога на весну.

Нагадаємо, українцям розповіли, що не варто нести в церкву і святити на Великдень.

Як повідомляв "Знай.ua", на Пасху українці відпочиватимуть майже тиждень.

Знай.ua писав про те, що Уляна Супрун дала декілька порад українцям, які дотримуються посту перед Великоднем.