У православному календарі це день вшанування пам'яті преподобного Венедикта Нурсійського, ігумена. Інші назви свята: «День Венедикта», «Венедикт», «Скотник», «Федір». Скотником день прозвали на честь домашньої худоби, у якої до цього дня відбувалася зміна шерсті й підшерстка.

Венедикт Нурсійський вважається родоначальником чернечого руху на заході, а також він автор дуже важливого статуту латинської традиції. На горі в Кампанії Венедикт зруйнував храм язичників, замість якого збудував церкву в честь Іоанна Хрестителя. У Венедикта ще був дар прозріння і сила чудотворення. За своє життя він зробив багато справ угодних Богу і зміг навіть воскресити дитину.

Чого не можна робити 27 березня

На цей день є безліч заборон. Не можна дивитися в дзеркало, щоб не накликати біду. Літнім людям це взагалі заборонено робити, бо існує повір'я, що в задзеркаллі вони можуть побачити свою смерть, яка за ними скоро прийде. Тому вдома треба завісити всі дзеркала, а маленькі загорнути в тканину.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Не можна сьогодні працювати з гострими предметами, а значить не можна колоти дрова, точити ножі, брати в руки зброю або гострі предмети. Якщо цю заборону проігнорувати, то це призведе до серйозного конфлікту або навіть війни.

Сьогодні також особливо шанували домашніх тварин і худобу. Тому сьогодні не можна їсти м'ясо. Їх можна замінити молочними продуктами.

Народні прикмети на 27 березня

Приказки та прикмети:

  • Грім у Венедиктів день – рік буде врожайним і родючим.
  • Якщо у цей день мороз, значить він протримається ще сім днів.
  • Корова погано подоїлась, значить скоро погода погіршиться.
  • Гучне кудкудакання курей – до сімейної сварки.
  • Не можна в Венедиктів день полювати, брати в руки зброю, колоти дрова і точити ножі – це до нещастя.
  • Народжені 27 березня люблять зміни. Носити їм слід бурштин, топаз або тигрове око.

Як повідомляв Знай.ua, стала відома погода на травневі свята. Відомий астролог розкрив українцям всі карти. Прогноз погоди від астролога на весну.

Нагадаємо, українцям розповіли, що не варто нести в церкву і святити на Великдень.

Як повідомляв "Знай.ua", на Пасху українці відпочиватимуть майже тиждень.

Знай.ua писав про те, що Уляна Супрун дала декілька порад українцям, які дотримуються посту перед Великоднем.