Субсидіанти, які отримують пільги "живими" грошима то на наступний опалювальний період субсидію будуть призначати в безготівковій формі.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева на брифінгу та повідомив, що наразі цю ідею розглядають в уряді.

Міністр нагадав, що зараз субсидія не призначається, якщо у домогосподарства є місячне прострочення з оплати ЖКП, а після його погашення субсидію можуть відновити.

тарифи

"Думаю, ми внесемо зміни, і той, хто допускав прострочення з проплатами, маючи на руках гроші, які їм виплатили, будуть протягом наступного року отримувати субсидію вже в безготівковій формі", - сказав він.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Рева додав, що якщо після закінчення цього періоду виплати нормалізуються, субсідіант зможе знову перейти на грошову форму.

гроші

На думку міністра, така система дозволить встановити ефективні відносини з субсідіантами.

Крім того, Рева повідомив, що також планується регламентувати: якщо несплата буде пов'язана з донарахуваннями по газу в зв'язку з рішенням суду, такі прострочення не враховуватимуться при призначенні субсидії.

Нагадаємо, суд оштрафував облгази та змусив повернути українцям переплачені за газ гроші.

Наразі перевірки відбулись на підприємствах "Вінницягаз", "Волиньгаз", "Київоблгаз". Інші також перевіряють.

Як повідомляв портал Знай.ua, пенсіонерам нарахуют одноразову допомогу в сумі 2400 грн. Першу половину виплатили у березні, наступні слід чекати після виборів.

Також Знай.ua писав про те, що влада відмовилась надавати субсидію громадянам, які мають старі котли та сподивають забагато газу.