З 1 січня 2020 року Кабінет міністрів збирається підвищити тарифи на газ для населення та зрівняти з вартістю для промисловості.

Про це пише Politeka.

Згідно з постановою Кабінету міністрів, з 1 листопада 2018 року по 1 травня 2019 року, ціна на газ для українського населення становитиме 8550 гривень за 1 тисячу кубометрів. У цю суму входять ПДВ, витрати на транспортування палива і надбавки облгазів.

українці

Потім, з 31 грудня 2019 вартість блакитного палива становитиме 9851 гривню за 1 тисячу кубометрів.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

А вже 1 січня 2020 вартість блакитного палива для українців складе 12314 гривень за 1 тисячу кубометрів

злидні

Поетапне підвищення тарифів для населення – одне з найважливіших умов для подальшої співпраці з МВФ і отримання кредитних траншів. Якраз після того, як уряд оголосив про плани багаторівневого підвищення тарифів, МВФ і українська сторона підписали угоду про нову програму макрофінансової допомоги.

Згідно з урядовим "Положенням про покладення спеціальних обов’язків", з 1 листопада 2018 року по 31 грудня 2019 року НАК "Нафтогаз України" буде продавати/поставляти газ для населення за ціною, що виходить із формули:

Ц = (Цбаз х Кд), де Ц – це ціна продажу / поставки газу; Цбаз – середня арифметична ціна продажу газу "Нафтогазу" для промислових споживачів (актуальна з 1 липня 2018 року по 30 вересня 2018 року) Кд – коефіцієнт дисконту.

тарифи

У постанові уряду також йдеться, що показник Цбаз складає 8981 гривню за 1 тисячу кубічних метрів палива.

Показник Кд складе:

0,6943 – для формування ціни газу з 1 листопада 2018 роки;

0,8 – для формування ціни газу з 1 травня 2019 року.

Нагадаємо, суд оштрафував облгази та змусив повернути українцям переплачені за газ гроші.

Наразі перевірки відбулись на підприємствах "Вінницягаз", "Волиньгаз", "Київоблгаз". Інші також перевіряють.

Як повідомляв портал Знай.ua, пенсіонерам нарахуют одноразову допомогу в сумі 2400 грн. Першу половину виплатили у березні, наступні слід чекати після виборів.

Також Знай.ua писав про те, що влада відмовилась надавати субсидію громадянам, які мають старі котли та сподивають забагато газу.]