У середу, 27 березня, померла заслужена артистка України Зінаїда Цесаренко, про що стало відомо з повідомлення театру ім. Франко, в якій вона служила.

Колеги висловили співчуття рідним і близьким артистки: «Колектив театру з глибоким сумом сповіщає про перехід в інші світи талановитої Актриси, неймовірної Жінки, чуйної, доброзичливої Людини, корифея театру, заслуженої артистки України Цесаренко Зінаїди Василівни».

Український театральний критик і публіцист, заслужений журналіст України Олег Вергеліс відгукнувся про Цесаренко: «В житті театру є радість. Але є і смуток. Пішла з життя актриса Національного театру ім. І. Франка Зінаїда Цесаренко … Світла людина, талановита актриса. На фотографіях - сцени з вистав, в яких вона грала, а також знімок її юних років, коли вона (на фото зліва) поряд з корифеями-франківцями Н. Ужвій, Є. Пономаренко, А. Кусенко. Крайня фотографія - подарунок мені. Це срібний посуд, така мініатюрна „чаша Грааля“, яку тримали відомі люди ще в 18 столітті …Завжди буду пам'ятати. Світла пам'ять …».

В день Театру є радість. Але є і сум. Пішла з життя актриса Національного театру ім. І. Франка ЗІНАЇДА...

Geplaatst door Oleg Vergelis op Woensdag 27 maart 2019

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Як відомо, Зінаїда Цесаренко народилася в селі Байбуга Кіровського району Кримської області і з 1965 року перебувала в колективі театру Франка.

Більшість робіт артистки стали справжнім надбанням національної сцени: Анна «Дві сім'ї» М. Кропивницького, Оксана «Майська ніч», Секлета «За двома зайцями» М. Старицького, Клімена «Кассандра» Лесі Українки, Поля «Васса Желєзнова» М. Гіркого, Тетяна «Суєта», Райська «Житейське море» В. Карпенка-Карого, Соня «Дядя Ваня» А. Чехова, Юнона «Енеїда» В. Котляревського, місіс Пірс «Пігмаліон» Б. Шоу, Ліза «Крихітка Цахес» Е. Гофмана.

Колеги відзначають, що Зінаїда Василівна ніколи не зупинялася на досягнутому – вона відрізнялася незвичайним азартом в роботі, вона була відкритою до пошуку й експерименту, а також не розділяла ролі на маленькі і великі. Вона завжди тонко відчувала стиль і жанр вистави.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що у віці 88 років пішов з життя відомий актор театру і кіно Нодар Мгалоблішвілі.

Як повідомляв портал "Знай.uа": бразильський журналіст Рафаель Гензель, який дивом вижив в авіакатастрофі, помер під час гри в футбол.

Також "Знай.uа" писав, що в Грузії у віці 58 років помер відомий радянський кіноактор і режисер Ерекле Бадурашвілі.