В порівнянні з курсом попереднього дня, долар подешевшав на чотири копійки, в той час, як вартість євро залишилася на колишньому рівні.

Національний банк України на понеділок, 1 квітня, встановив офіційний курс на рівні 27,20 грн/долар, зміцнивши таким чином гривню на 4 копійки в порівнянні з попереднім банківським днем. Про це свідчать дані на сайті регулятора у п'ятницю, 29 березня.

курс валют
курс валют

НБУ встановив офіційні курси валют на такому рівні:

- 100 доларів США - 2720,9103;

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

- 100 євро - 3056.9427.

курс валют
курс валют

До закриття міжбанку в п'ятницю, 29 березня, долар подорожчав. Торги по долару США на міжбанківському валютному ринку відкрилися котируваннями 27,22/27,25, до закриття котирування склали 27,28/27,33.

Раніше повідомлялося, що Приватбанк масово блокує клієнтські рахунки. З початку року було заблоковано транзакцій на загальну суму 880 мільйонів гривень.

Наголошується, що ці рахунки названі незаконними і сумнівними.

"Більшість заблокованих за нормами фінмоніторингу транзакцій — це операції, пов'язані з незаконним переведенням або схемні операції з легалізації грошових коштів", — кажуть в Приватбанку.

Суму блокувань поки нема з чим порівняти. Оскільки Держфінмоніторинг ще не опублікував звіт за 2019 рік.

Є дані тільки за 2018-ий: кількість блокувань банківських рахунків за різними видами підозр і правопорушень зросла на 31,2%, і становить 347,4 мільярдів гривень.

Раніше ми писали, що готівкові гроші в Україні повільно вмирають. Про це свідчить намір Національного банку України (НБУ) знизити ліміт на готівкові розрахунки між юридичними і фізичними особами. Причому це зниження відбудеться різко і безкомпромісно - з 50 000 до 15 000 гривень.

Нагадаємо, Україна в жаху від нової шахрайської схеми: згорають рахунки і нерви

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Закредитували і "привітали": спантеличені клієнти "подарунками" Приватбанку - навіть не запитали

Також Знай.uа" писав про те, що ПриватБанк самовільно знімає гроші з карток: обурені українці вимагають пояснень.