Майно двох алуштинських пансіонатів - "Дніпро" і "ХІІТовець", які в 2015 році були віддані в оренду колишньому нардепу від Партії регіонів Олегу Царьову, виставлено на продаж підконтрольною Росії кримською владою.

Цю інформацію повідомляє Крим.Реалії.

У повідомленні зазначається, що ініціатором продажу маєтків Царьова став "глава" окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов.

Олег Царьов
Олег Царьов

З 2015 року "Дніпро" і "ХІІТовець" перебували в оренді у ТОВ "Сельбілляр" - фірми, що належить дружині та матері екс-нардепа українського парламенту, одного з лідерів "Новоросії" Олега Царьова.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Після того, як скандальний нардеп перебіг на бік незаконних угрупувань "ДНР" та "ЛНР" і став фігурантом кримінальної справи в Україні, він з сім'єю переїхав до Криму. Мешкає сімейка в Ялті. З 2015 року вони позиціонують себе як інвестори - наразі орендують шість санаторіїв у Ялті, Алушті та Євпаторії.

Олег Царьов
Олег Царьов

У 2015 році фірми Царьова і його сім'ї взяли на себе зобов'язання з реконструкції і розвитку відразу шести кримських санаторіїв: алуштинських "Дніпра" і "ХІІТівця", дитячого пульмонологічного санаторію "Ай-Тодор" в Ялті, алуштинського "Ветерана", а також євпаторійських санаторіїв "Ювілейний" і "Веселка".

"Рада з поліпшення інвестиційного клімату про кримському уряді" схвалила усі проекти і внесла їх до "Реєстру інвестпроектів Криму". Вартість кожного з них - сотні мільйонів рублів. Про те, що вони будуть довгостроковими, говорили терміни їх реалізації.

Пансіонати "Дніпро" і "ХІІТовець" фірми Царьова, наприклад, планували реконструювати до 2064 року.

Олег Царьов
Олег Царьов

Повідомлення про планований продаж майна цих пансіонатів дало підстави припускати, що ця угода готується для фірм Царьова, на що, як він припускав, він мав пріоритетне право.

За словами "головного інвестора" Царьова, домовленості між ним і російською владою Криму дійсно були. Але в підсумку щось пішло не так.

"Наші компанії підписали Інвестугоду щоди шести об'єктів (санаторіїв - КР) у Криму, вклали гроші, провели роботи, займалися серйозно цими об'єктами. Але Рада міністрів в односторонньому порядку розірвала ці договори. Ми подали в суд, написали в прокуратуру, але це нічим не закінчилося. Всі суди ми програли. Тому ніякого відношення до цих об'єктів ми зараз не маємо". Олег Царьов

Олег Царьов
Олег Царьов

Царьов підкреслив, що згідно з домовленостями з кримською владою, фірми його сім'ї повинні були розвивати орендовані санаторії і встигли вкласти в них більше 10 мільйонів рублів.

"Виходить, що нас обдурили. Всіх своїх друзів і знайомих я тепер відмовляю від участі в інвестпроектах по Криму. Тому що уряд Криму підписує такі інвестдоговори, які суди потім розцінюють як договір про наміри. А те, що ти по ньому витрачаєш гроші, нікого не хвилює. Щось раптом комусь перехотілося, і все розривається". Олег Царьов

Олег Царьов
Олег Царьов

Він зазначив, що має намір продовжувати боротьбу за кримські санаторії в судах. Він готується подати повторні позови з іншими вимогами.

Як повідомляв раніше Знай.ua, скандальний втікач-регіонал Олег Царьов, який зараз проживає в Росії, різко висловився на адресу Путіна та політики РФ по відношенню до України.

Також Знай.ua писав про те, що скандально відомий екс-регіонал Олег Царьов "обгидив" президента Російської Федерації Володимира Путіна на конференції в Москві.