У мережі з'явилися знімки Rolls-Royce Cullinan на вулицях Києва. Однак в Україні з'явилося і друге розкішне авто. На цей раз на дніпропетровській реєстрації.

Обидва автомобіля в Україні мають чорний колір кузова, хоча в Європі популярніші інші кольори.

Позашляховик побудовано на такій же алюмінієвої платформі, як і Rolls-Royce Phantom. Свою назву він отримав завдяки однойменному алмазу, який вважається найбільшим у світі.

Cullinan оснащено 6,75-літровим твін-турбо двигуном V12 потужністю 571 к. с. При цьому до 100 км/год він здатний розігнатися за 5,7 секунд. А максимальну швидкість може розвинути 250 км/год.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

В Україні розкішний британський позашляховик коштує від 12,5 млн гривень, але саме ця машина обійшлася в 15 мільйонів гривень.

В 2018 році легендарна компанія Rolls-Royce продала в усьому світі 4107 автомобілів. Це на 20% більше, ніж роком раніше. Такого стрибка продажів допомогло поява Cullinan і Phantom восьмого покоління. Найбільша кількість автомобілів цього бренду продається в США.

У 1911 році фірма Rolls-Royce заснувала для своїх автомобілів знамениту емблему - фігурку у вигляді крилатої жінки, що схилилася вперед перед стрибком. "Дух екстазу", "Срібна леді", "Еллі" яких імена не давали статуетці, яка з тих пір традиційно красується капоті України-Ройса.

Перша статуетка була встановлена 4 лютого у 1911 році за ексклюзивним замовленням барона де Монтегю - піонера автомобілізму Британії. Прототипом для неї став образ його Елеанор Веласко вона була особистим секретарем Монтегю і його коханкою.

Нагадаємо, Skoda представила "вбивцю Tesla".

Як повідомляв Знай. ua, BMW презентувала три нових електромобіля. Три нові моделі надійдуть у виробництво в 2021 році.

Знай. ua писав, що Усик припахал Беленюка штовхати його позашляховик.