1 квітня в Україні з'явився новий вид соціальної допомоги. Тепер багатодітним сім'ям виплачують допомогу.

Про це передає "Хвиля"

Як свідчить документ, сума допомоги – 1700 гривень в місяць на третю і кожну наступну дитину до того, як їм виповниться шість років.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Виходить, що якщо в сім'ї троє дітей, яким немає шести років, то допомогу отримає найменша дитина.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Однак, не обійшлося без нюансів: якщо багатодітною сім'я стала після народження двійнят, в такому випадку допомога буде становити 3400 грн. А от якщо в сім'ї п'ятеро дітей, троє з яких не досягли шестирічного віку, то допомога буде призначатися всім трьом.

Призначати та виплачувати допомогу будуть органи соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання або за місцем фактичного проживання багатодітного батька або матері — особи, яка претендує на призначення допомоги.

Оформлення субсидії
Оформлення субсидії

Якщо місце проживання не збігається зі штампом в паспорті, то можна подати відповідну заяву за місцем фактичної прописки. Соцзахист перевірить, чи немає у сім'ї оформлених виплат.

Основна причина вже оформленої виплати, якщо дитина досягла віку шести років. Але і це ще не все.

Соціальні виплати на дитину
Соціальні виплати на дитину

Соціальну допомогу скасують і тим, кого позбавили батьківських прав, хто відмовився від виховання дітей і недбало використовував кошти для утримання дитини.

Крім того, скасування соцдопомоги загрожує тим, хто перебуває в колоніях за рішенням суду, втратив статус багатодітної сім'ї. Також причиною може стати смерть того, хто отримував допомогу.

Цікавий нюанс у питанні отримання допомоги на дітей у багатодітних сім'ях, полягає в тому, що її призначення та виплата автоматично збільшують розмір середньомісячного сукупного доходу сім'ї.

Соціальні виплати на дитину
Соціальні виплати на дитину

А, як відомо, від нього безпосередньо залежить можливість отримання субсидій та встановлених пільг.

Закон говорить, що пільги можуть надати лише тоді, коли розмір місячного доходу сім'ї на одну особу за попередні 6 місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу.

На сьогоднішній день ця сума в розмірі 2690 гривень.

Нагадаємо, Як зміниться пенсійна реформа і до чого треба готуватися

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Претенденти на отримання субсидій повинні подати заяву про доходи

Також Знай.ua" писав про те, що Уряд вирішив зачистити одержувачів субсидій