За місяць, з 1 травня в Україні зміняться правила технічного огляду автомобілів. Також у травні закінчується термін розмитнення євроблях, коли водії можуть зробити це без штрафів, після чого їх ловитимуть навіть вдома.

Про це повідомили представники Міністерства внутрішніх справ.

автомобілі

Новації торкнуться тільки вантажо- і пасажироперевізників, проте в 2020 році МВС планує поширити обов’язкову процедуру на всіх учасників дорожнього руху.

Відповідний законопроект вже розглядають парламентарі.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Відзначається, що буде розширено перелік обов’язкових полів, які заповнюють за результатами техогляду.

Також в 2019 можуть змінити правила отримання та заміни водійських прав. Наприклад, категорію "А" двоколісного транспорту планують розділити на чотири підкатегорії залежно від потужності. Документи доведеться отримувати і тим, хто водить електробайк.

техогляд

До таких заходів вдаються, щоб змусити українців краще вивчити правила дорожнього руху, адже сьогодні часто за кермо сідають навіть підлітки.

Термін дії прав планують скоротити до 15 років. Для водіїв вантажівок він може скласти 5 років.

Також в Україні посилять штрафи за порушення митного законодавства. Крім того, штрафуватимуть усіх, хто має нерозмитнене авто, навіть, якщо воно просто стоїть у гаражі та ним не користуються.

Поголовні штрафи будуть застосовуватися починаючи з 23 травня 2019 року. Якщо автомобіль перевищив термін перебування в країні на 10 діб і не перевищує 20 то штраф становитиме 17 тисяч гривень.

гроші

Якщо такий автомобіль знаходиться на території країни більше 20 днів доведеться віддати вже 85 000 гривен. Якщо перевищить ліміт в 30 днів тоді, крім штрафу в 170 000 гривен, за рішенням суду у вас заберуть транспортний засіб.

Щоб виписати громадянину штраф, не обов'язково ловити йог на дорозі. Правоохоронці будуть відстежувати автівки по базі.

Також поліцейські можуть зупиняти авто на єврономерах для огляду.

Нагадаємо, українцям пояснили, як виявити слабкі місця в автомобілі, коли купуєте вживану машину.

Як повідомляв портал Знай.ua, на український ринок зайшов найдешевший автомобіль у світі, купити можна за кілька тисяч доларів.

Також Знай.ua писав про те, що водіям пояснили, у кого вимагати компенсації за ями на дорогах.