Так сталося, що водії в Україні щодня їздять по поганих дорогах, і частенько через це їх улюблені "ластівки" страждають. Буває, що за ремонт проходиться віддати цілий статок. Юристи впевнені, що в такому випадку домогтися від чиновників компенсації - це реальність.

Найчастіше від вибоїн і ям страждають колеса авто. Втім, нерідко пошкоджується бампер і вся ходова частина автомобіля. Щоб домогтися компенсації при пошкодженні авто через ями, необхідно на місце аварії викликати поліцію, обов'язково потрібно самому зафіксувати шляхом фото, відеозйомки саму яму і те, як інші транспортні засоби проїжджають цю ділянку.

Евакуація авто
Евакуація авто

Тим не менше в "Укравтодорі" заявляють, що, незважаючи на всі докази шансів отримати відшкодування у водіїв майже немає.

"Звернення є, але їх кількість невелика, та в судовому порядку вони в принципі програються, водієві потрібно бути уважним і стежити за дорожніми знаками", – каже Олександр Кава, радник голови "Укравтодору".

Дороги в Україні
Дороги в Україні

Юристи з цим не згодні.

"Навіть у правилах дорожнього руху зазначено, що водій має право на безпечні умови руху. Він не очікує, що за поворотом немає дороги і вона провалилася", – каже Юрій Проходу, адвокат.

Юрист каже, іноді водії виграють суди. Тоді їм збитки відшкодовує балансоутримувач дороги. Зазвичай – це місцеві органи влади.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні власників авто на європейських номерах чекають "драконівські" штрафи. За інформацією правоохоронних органів, незабаром в країні посилиться адміністративна відповідальність за використання ТЗ з порушенням митних правил. Про це українців попереджає прес-служба Державної фіскальної служби. За інформацією фіскалів, нові правила почнуть діяти вже після 23 травня 2019 року.

Нагадаємо, за куріння в авто українців позбавлять зарплати: озвучено нові правила.

Як повідомляв Знай.uа в Україні оголосили сафарі на "євробляхи".

Знай.uа писав, розумніші за водія і майже, як в літаку: українські авто обладнають по-європейськи.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще