Капітан другого рангу ВМС України Денис Гриценко, який утримується в СІЗО "Лефортово" добре себе почуває, читає багато книг, а також вивчає англійську мову, про що розповів його адвокат Микола Полозов.

Також він зазначив, що у моряків був випадок застосувати отримані знання на практиці минулого тижня, коли він поспілкувався англійською мовою з комісаром ради Європи з прав людини Дунею Міятович. Адвокат підкреслив, що це викликало роздратування у російського омбудсмена Тетяни Москалькової.

Полонений моряк

Полозов написав на своїй сторінці в Facebook: "Денис Гриценко розмовляв з пані Міятович англійською мовою близько 10 хвилин. Відповів на її запитання щодо стану здоров'я та умов утримання. Повідомив, що слідство не надає йому, а також іншим військовополоненим побачення з близькими, телефонних переговорів. Крім того, Денис вказав на те, що робота цензорів, перлюструючих листування незадовільна, оскільки терміни передачі йому листів від рідних затягуються на 2-3 місяці. Попросив особливу увагу приділити стану здоров'я поранених військовополонених. За словами Дениса, його розмова англійською мовою з Комісаром Міятович не сподобалася омбудсмену Тетяні Москальковій".

Полонені моряки

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Після розмови полоненого моряка з комісаром омбудсмен вимагала перевести їй все сказане. На закінчення адвокат повідомив: "За словами Дениса, Тетяна Москалькова і Дуня Міятович відвідали деяких інших військовополонених моряків. Разом з Денисом ми обговорили обставини проведення щодо нього амбулаторної психолого-психіатричної експертизи".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Морський інформаційний центр розповів про те, що кілька українських моряків опинилися у полоні нігерійських піратів і з кінця березня їх доля залишається невідомою.

Як повідомляв портал "Знай.uа": неподалік від узбережжя Норвегії затонув круїзний лайнер Viking Sky, після чого одна з його пасажирів опубліковала в соціальній мережі відео з моменту аварії.

Також "Знай.uа" писав, що берегова охорона Південного Уельсу врятувала трьох російських моряків, які застрягли на невеликому острові Флет Холм після того, як пиячили всю ніч.