В неділю, 7 квітня в анексованому Криму випустили з ІТТ Сімферополя кримського журналіста Євгена Гайворонського. Він відсидів 12 діб за адміністративне правопорушення за рішенням Ялтинського суду – його звинуватили у вживанні і носіння при собі наркотиків, про що повідомляє Politeka.

Гайворонський розповів, що на нього весь час тиснули окупаційні влади, які погрожували новим терміном за фіктивні порушення, а також натякали на те, що можуть влаштувати проблеми родичам журналіста, які знаходяться в Криму. Крім того, журналіста зобов'язали пройти лікування від наркозалежності за рішенням суду, проте Гайворонський має намір покинути Крим.

Євген Гайворонський

Варто нагадати, що ялтинського журналіста Євгена Гайворонського затримали в анексованому Криму 26 березня через його зв'язки з наркотиками, про що розповіли знайомі журналіста. Вони вирішили не розкривати свою особистість і до теперішнього часу конкретна причина арешту залишається невідомою. Знайома Гайворонського розповіла: "Він мені подзвонив пару годин тому. І дуже коротко сказав: "У мене є один дзвінок. Затримали. Закидають наркотики". Я, природно, задала питання, які. Він сказав: "Анабіоіди. О 15:00 у мене суд. Все. У міському суді Ялти".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що напіврозвалений путінський міст через Керченську протоку нерідко стає предметом жартів в мережі і нещодавно з нього посміялися ще раз. На цей раз з причини того, що окупанти вводять обмеження на пересування транспорту, в основному великовантажних автомобілів. Вантажоперевізники вже починають панікувати з цього приводу.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа": голова штабу кандидата в президенти Володимира Зеленського озвучив його позицію з Криму і Донбасу: "Володимир має чітку позицію по Криму і Донбасу. Подивіться, який шум відбувається в Москві, що коментує Пісків з приводу позиції Володимира Зеленського… Володимир Зеленський не торгує територіями… Володимир хоче відновити переговори в Мінському форматі, але на більш якісному рівні з залученням міжнародних партнерів, таких як США і Великобританія".

Також "Знай.uа" писав, що кримська "влада" попросила свого кремлівського начальника позбавити їх від податкового експерименту з курортним збором, про що заявив глава окупантів Аксьонов: "В цьому році в Криму не буде курортного збору. Я за своїм підписом направив в уряд Російської Федерації лист з проханням виключити Крим з даного експерименту".