Платникам податків у квітні доведеться зробити необхідні фіскальні платежі набагато раніше, ніж звичайно.
Про терміни сплати Державна фіскальна служба вже попередила всіх платників податків в Україні. Причина завчасного проведення платежів - велика кількість вихідних днів у зв'язку зі святкуванням Пасхи. Через це останній робочий день у квітні пприпадає на 26 число.

Згідно з розпорядженням Кабінету міністрів від 10 січня 2019 року №7-р, вівторок, 30 квітня, який потрапляє між продовженим на понеділок Великоднем і травневими вихідним в середу, було вирішено перенести на суботу, 11 травня.
Однак, згідно із Податковим кодексом, терміни сплати податків не переносяться.
"Нормами Податкового кодексу України не передбачено перенесення термінів сплати податків і зборів (п.57.1 ​​ст.57 Кодексу), тому сплату нарахованих поточних податкових зобов'язань необхідно здійснити не пізніше за 26 квітня 2019", - резюмують у фіскальній службі.
Почнуться імпровізовані канікули в суботу, 27 квітня і триватимуть до середи, 1 травня включно. Вийти на роботу українці повинні будуть вже аж 2 травня. До слова, цей день ще в грудні 2017 року депутати Верховної ради позбавили статусу святкового, натомість прописавши в законі вихідним днем ​​католицьке Різдво 25 грудня.