Для працюючих українців з'явилися приємні новини. Так, у квітні 2019 року ті, хто працює класичні п'ять днів на тиждень матиме 10 вихідних і 20 робочих днів.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Відомо, що про це йдеться в статті 73 Кодексу законів про працю, якою встановлено святкові і неробочі дні. Всього в квітні буде вісім вихідних днів (субота і неділя), а також понеділок і вівторок 29 і 30 квітня.

веселі вихідні
веселі вихідні

Згідно з законом, вихідний день у неділю, 28 квітня, на який випадає Великдень, переноситься на понеділок. Крім того, Кабмін вирішив зробити вихідним і вівторок, 30 квітня. У зв'язку з цим у кінці квітня початку травня вихідними будуть п'ять днів поспіль - з 27 квітня до 1 травня.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

весна
весна

Варто нагадати, що погода в Україні на початку квітня готує неприємний сюрприз — в країну повернеться похолодання й опади у вигляді снігу та дощів. На більшій частині території вже з середи в нічний час температура повітря буде нижче нуля. Так, 2 квітня в Харківській області очікується сніг, а в Луганській області пройдуть дощі.

Морозні ночі прогнозуються в північних, центральних і західних регіонах. 3 квітня в Одеській, Миколаївській і Запорізькій областях також впаде температура. У східних областях слід чекати сніг. Опади пройдуть у Запорізькій, Донецькій, Луганській, Харківській та Дніпропетровській областях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в імені Марія давньоєврейське походження і є багато різних значень, серед яких найбільш популярні – "бажана", "гірка", "безтурботна". Це ім'я дуже поширене в усьому світі, в основному з-за того, що у християнстві це ім'я матері Ісуса – Діви Марії. Також звуть юдейську пророчиці в Старому Завіті, яка є старшою сестрою Аарона та Мойсея. Але в імені є форма Маріам, яка по-різному читається. Також Маріам є і в Корані.

Нагадаємо, яке свято 2 квітня: чого не можна робити в цей день.

Як повідомляв Знай.uа гороскоп на тиждень 1-7 квітня для всіх знаків Зодіаку: Павло Глоба розповів, кому доведеться несолодко.

Знай.uа писав, чотириденний робочий тиждень: наскільки це можливо в Україні і на що готові піти роботодавці.