У квітні 2019 українцям необхідно буде внести податки раніше, ніж зазвичай. Це пов'язано з перенесенням робочих днів через тривалі вихідні після Великодня.

Про це повідомили в Кабінеті міністрів, відповідний наказ ухвалено урядом 10 січня 2019 року.

гроші

У цьому місяці останній робочий день припадає на 26 число, а з 27 квітня почнуться "канікули" - вихідні, свято Великодня (припадає на 28-е) та майський вихідний.

Згідно з розпорядженням уряду від 10 січня, робочий вівторок, 29 квітня, було вирішено зробити продовженням відпочинку.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Українцям доведеться замість нього виходити на роботу 11-го.

Таким чином, з 27 квітня по 2 травня буде п'ять неробочих днів.

податки

У Державній фіскальній службі зазначили, що нормами Податкового кодексу України не передбачено перенесення термінів сплати податків і зборів (п. 57.1 ст. 57 Кодексу), тому сплату нарахованих поточних податкових зобов'язань необхідно здійснити не пізніше 26 квітня 2019 року.

Прожитковий мінімум,зарплати та аліменти

Уряд найближчим часом перегляне прожитковий мінімум, збільшення якого вплине на доходи громадя, зокрема мають змінитися на користь громадян зарплати, пенсії та аліменти.

Так, до 1 липня показник прожиткового мінімуму для працездатного становить 1853 грн, а ставка - 185,3 грн. Після першого липня прожитковий мінімум становитиме 1963 грн, а ставка – 196,3 грн.

гроші

Розмір податкової соціальної пільги залежить від прожиткового мінімуму.

Нагадаємо, економісти розповіли, як зміняться ціни після підвищення соціальних стандартів в Україні.

Як повідомляв портал Знай.ua, як українців рятуватимуть від жадібних роботодавців. Які гарантії готує уряд для працівників в усіх сферах.

Також Знай.ua писав про те, що експерти розповіли, що варто покласти до великоднього кошика та на яких продуктах можна зекономити.