Зростання соціальних виплат вплине на інфляційні очікування, вважають у Нацбанку.

Про це пише Finclub.

Національний банк України вважає, що зростання соціальних виплат вплине на динаміку інфляції.

Так, за словами директора департаменту монетарної політики та економічного аналізу Сергія Ніколайчука, Національний банк оцінював вплив окремих рішень про підвищення соціальних стандартів до монетизації субсидій і до додаткового підвищення пенсій. По кожному з рішень оцінки виходили на 0,1%, тобто - незначні.

гроші

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

НБУ пильно стежить за ситуацією, додав чиновник.

"Якщо підсумувати сукупний ефект усіх цих заходів, то ми очікуємо, що ефект повинен бути несуттєвим, але може вплинути на інфляційні очікування, враховуючи всю інформаційну кампанію, яка супроводжувала ці заходи", - зазначив Ніколайчук.

українці

Підвищення мінімалки може позбавити українців субсидій

Кабінет міністрів збирається урізати розмір державної допомоги на оплату компослуг. Так, субсидія може зменшитись у зв'язку з підвищенням мінімальної зарплатні.

курс валют

Міністр Рева підкреслив, що на данний момент величезна кількість домогосподарств з субсидіями платять доволі незначну суму з власної кишені у порівнянні із загальним доходом.

Нагадаємо, українцям пояснили нові правила, за якими вони можуть не ходити на роботу, якщо вчасно не отримують зарплату. Що ще гарантує новий закон та як покарає роботодавців.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, субсидіантам, які отримують пільги "живими" грошима то на наступний опалювальний період субсидію будуть призначати в безготівковій формі. Це за умови, якщо громадяни мали заборгованість та не за призначенням витарачали пільги.

Також портал Знай.ua писав, що скоро в україні розпочнуться перевірки громадян, які отримують субсидію.

Дивіться: Куди зникли мільйони допомоги від Євросоюзу