За словами міністра, уряд планує зменшити розмір держдопомоги на оплату житлово-комунальних послуг.

Про це повідомляє "Хвиля".

Міністр Рева розповів, що на данний момент величезна кількість домогосподарств з субсидіями платять доволі малу суму у порівнянні із загальним доходом.

"В даний момент домогосподарства з субсидіями платять в середньому менше 10% свого сукупного доходу, що є занадто низьким показником у порівнянні з країнами Європи", - підкреслив Рева.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Міністр додав, що уряд має намір змінити не формулу розрахунку субсидії, а розрахункові одиниці у ній. За словами Рева такі зміни приведуть до того, що що дохід її одержувача буде більш вагомим при визначення розміру субсидії.

"Формулу ми міняти не будемо. А ось розрахункові одиниці ми, звичайно, змінимо. Як? Щоб кожна сім'я платила в розмірі 12-15% свого доходу", - сказав Рева.

Крім того він відзначив, що до кінця поточного року через збільшення мінімалки уряд перегляне умови отримання субсидій.

Варто нагадати, що в Україні зовсім скоро люди будуть віддавати цілих 10% від своєї зарплати на другий рівень пенсійного забезпечення. Відповідний законопроект мають намір взяти до 2023 році.

Відомо, що зібрані кошти керуючі компанії будуть інвестувати в акції та цінні папери, а після того, як українець досягне пенсійного віку, то отримає другу виплату.

Нагадаємо, заступника голови КМДА Петра Пантелєєва розповів, що у Києві припинять подачу тепла, коли середня температура повітря досягне +8 градусів протягом трьох судів.

Як повідомляв "Знай.ua", українцям розповіли всі тонкощі нового законопроекту "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання", який у народі прозвали "законом про прописку". Керівник сектору Офісу реформ Людмила Рабчинська вивчила документ і пояснила, за що можуть оштрафувати.

Також "Знай.ua" писав, що в українському уряді розробили новий законопроект, який дозволить співробітникам не приходити на роботу у разі затримки зарплати на 15 або більше днів. Документ був опублікований ще 26 березня.

Петро Порошенко - не головнокомандувач, він олігарх і мародер - Анатолій Гриценко