Українська влада перед президентськими виборами, у рамках різного роду соцвиплат, вкладала в економіку мільярдні суми. За словами міністра-дієтолога Андрія Реви, в березні 2019 року підвищені пенсії отримали 8,97 тисяч пенсіонерів, а монетизовану субсидії для оплати ЖКП виділили 3,4 млн. домогосподарствам.

Про це стало відомо завдяки повідомленням Андрія Реви в мережі Facebook.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

В одні руки люди отримали не дуже багато — 1-1,5 тис. грн. Однак загальна сума виплати дуже значна. За монетизованими субсидіями, наприклад, було сукупно видано 5,7 млрд. грн.

Надбавка до пенсії
Надбавка до пенсії

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

А ось по пенсіонерам Рева загальний обсяг виплати не уточнив, проте повідомив, що розмір доплат людям похилого віку варіювався від 100 грн. до 1000 грн., причому, тисячні приплаты отримали 2,45 млн. осіб. Так що мова йде ще про кілька мільярдів.

"Показник середньої заробітної плати, який застосовується для перерахунку пенсій, збільшується на коефіцієнт, що відповідає 50% показника зростання споживчих цін за попередній рік і 50% показника зростання середньої заробітної плати, з якої сплачено страхові внески за попередній рік", — пояснив методику перерахунку міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що субсидіанти, які отримують пільги "живими" грошима то на наступний опалювальний період субсидію призначатимуть у безготівковій формі. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева на брифінгу і повідомив, що зараз цю ідею розглядають в уряді.

Нагадаємо, регулятор покарав облгази: тисячам українців повернуть гроші, космічні суми.

Як повідомляв Знай.uа українці ще не звикли до "живих грошей", як уряд підготував нові зміни: всіх порушників покарають.

Знай.uа писав, українці можуть залишитися на вулиці через "комунальні борги": як врятувати своє житло.