В Україні зовсім скоро люди будуть віддавати цілих 10% від своєї зарплати на другий рівень пенсійного забезпечення. Відповідний законопроект мають намір взяти до 2023 році.

Відомо, що зібрані кошти керуючі компанії будуть інвестувати в акції та цінні папери, а після того, як українець досягне пенсійного віку, то отримає другу виплату.

У перший рік запровадження законопроекту кожен українець буде відкладати на пенсії 2%. Планується, що кожен наступний рік ставка буде збільшуватися на 1 процентний пункт. Так вона буде збільшуватися до 10%.

При цьому зростання ставки буде можливий лише у випадку, якщо середня зарплата за рік збільшитися як мінімум на 5%. Про це повідомив член Нацкомісії Олександр Панченко.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Деякі фахівці переконані, що для справедливості потрібно також залучити до сплати внесків роботодавців. За словами старшого наукового співробітника Інституту демографії та соціальних досліджень Лідія Ткаченко, після зниження ставки ЄСВ більшість з них зекономлені кошти залишили собі, замість того, щоб відразу підвищити зарплати.

"За прикладом тієї ж Грузії, там впровадили паритетну систему. Частина внесків сплачує працівник, частина – роботодавець і ще частина – держава. Якщо все буде платити працівник, це може бути серйозний навантаженням", – заявила Ткаченко.

Раніше повідомлялося, що в 2018 році середня пенсія в Україні склала 2, 6 тис. грн.

Про це стало зрозуміло зі слів голови правління Пенсійного фонду України Євгена Капинуса.

"Пенсійне забезпечення здійснювалося для 11,4 млн пенсіонерів. Середня пенсія була 2,6 тис. грн", — говорить голова.

Нагадаємо, Гройсман придумав для українців "еліксир безсмертя". Вік виходу на пенсію поступово підвищувати.

Як повідомляв Знай. ua, українцям назвали головна умова. Після перерахунку пенсій у березні 2019-го ситуація змінилася.

Знай. ua писав, що доплати до пенсій і монетизація субсидій: як вплинуть на ціни "покращення" від Гройсмана і Реви. Монетизація субсидій і надбавки до пенсії не залишать українцям вибору.