У минулому році пенсії в Україні зросли від 2 до 61,5%. Виплати підвищили військовослужбовцям. У січні 2018 го в середньому отримували 2898 гривень. У цьому році - 4682 гривень.

Про це розповів голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко пише видання "Хвиля".

"Це пов'язано з підвищенням заробітної плати військовим. Менше виросли пенсії по інвалідності — на 2%. У 2018-му склали тисяча дев'ятсот п'ятдесят дві гривні. Зараз - 1995 гривень", - заявив Дорошенко.

Переважна більшість пенсіонерів отримують виплати за віком. Для них пенсія зросла на 3,5% - з 2557 грн в січні 2018 го до 2648 грн в січні 2019 го.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Пенсію понад 10 000 гривень мають 140 000 громадян. У порівнянні з минулим роком їх кількість зросла на 20 000.

"У регіонах розмір середньої пенсії відрізняється. Різниця досягає 78%. Так, на 1 січня в Києві середня пенсія становила 3677 гривень, в Тернопільській області - 2059 гривень. Правда саме на Тернопільщині продукти коштують дешевше за Україну", - розповів Дорошенко.

Крім столиці, найвищі середні пенсії отримують жителі раніше промислово розвинених Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Запорізької областей. Правда в минулому році тут виплати росли повільніше, ніж в західних регіонах », - пояснює експерт.

За його словами, ціни ростуть удвічі швидше, ніж пенсії. Тому споживання м'яса, овочів і хліба на внутрішньому ринку активно скорочується. Людям не вистачає грошей.

Нагадаємо, з 1 березня, в Україні проводиться індексація пенсій. Формула підвищення пенсій передбачає перерахунок з урахуванням зарплат та інфляції, при цьому всі підрахунки проводяться в автоматичному режимі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", зростання пенсій спровокувало різке подорожчання хліба: з українців витрясуть останнє.

Також "Знай.ua" писав, експерти розповіли, чому м'ясо в Україні стало дорожчим за європейське