У березні та квітні нинішнього року 2,1 мільйона пенсіонерів по всій Україні отримають одноразову компенсацію до пенсії в розмірі 2410,17 гривень. У Пенсійному фонді повідомили, яка категорія пенсіонерів отримає компенсацію до пенсії.

Виплатять гроші тим пенсіонерам, які мають повний страховий стаж, але при цьому їхні зарплати не досягали суми в 1669,2 гривень. Про це пише видання "Хвиля"

Зазначається, що виплати будуть розбиті на два транші - в квітні і березні ця категорія пенсіонерів отримає по 1205 гривень.

У фонді зазначили, що фінансування компенсацій буде здійснено за рахунок коштів, отриманих від легалізації автомобілів з європейської реєстрацією, незаконно ввезених на територію країни.

Також в ПФУ представили розрахунки щодо перерахунку пенсій у березні. Так, прибавку в розмірі менше 100 гривень отримають 1,99 млн осіб, виплати від 100 до 400 гривень - 2.54 млн осіб, 400-500 гривень - 798 тис. чоловік, 500-700 гривень - 761 тис. чоловік, 700-1000 гривень - 425,54 тис. осіб, більше 1000 гривень - 2,46 млн осіб.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Зазначимо, що пенсійна реформа передбачає щорічну автоматичну індексацію пенсійних виплат. Стосовно ж суми 2410 гривень, то це одноразові виплати для тих людей, які мають великий страховий стаж.

Нагадаємо, з 1 березня, в Україні проводиться індексація пенсій. Формула підвищення пенсій передбачає перерахунок з урахуванням зарплат та інфляції, при цьому всі підрахунки проводяться в автоматичному режимі.

Як повідомляв портал Знай.ua, підвищення пенсій у березні торкнеться далеко не всіх: українцям озвучили нові правила

Також Знай.ua писав, коли українці отримають перші субсидії грошима