З п'ятниці, 1 березня, в Україні проводиться індексація пенсій. Формула підвищення пенсій передбачає перерахунок з урахуванням зарплат і інфляції, при цьому всі підрахунки проводяться в автоматичному режимі.

Індексація забезпечить підвищення виплат для 8,1 млн пенсіонерів, а близько двох мільйонів українців, яким підвищення пенсій не передбачено, отримають разові виплати на суму 2410 гривень, про що заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

Чиновник розповів: "Кошти розподіляться згідно з формулою, яка враховує коефіцієнт страхового стажу та коефіцієнт заробітку пенсіонера. Якщо підвищення буде менше 100 гривень, то буде застосовуватися доплата до зазначеного розміру, інакше кажучи – мінімальна виплата в березні складе не менше 100 гривень".

Пенсійна реформа передбачає щорічну автоматичну індексацію пенсійних виплат. Стосовно суми 2410 гривень, то дані одноразові виплати для тих людей, які мають великий страховий стаж.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко пояснив: "Це компенсація за 2015-2016 роки. І щоб не спровокувати інфляцію, це буде одноразова компенсація, але вона буде розділена. Це буде 2410 гривень. Перший транш – 1 березня, і другий транш – з 1 квітня".

В Україні в поточному році мінімальна пенсія також зросла. Через зростання прожиткового мінімуму вона буде перераховуватися ще два рази:

з 1 липня – у зв'язку із збільшенням прожиткового мінімуму до 1564 гривень;

з 1 грудня – у зв'язку із збільшенням прожиткового мінімуму до 1638 гривень.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що міністерство закордонних справ України направило Ізраїлю ноту з причини затримання в країні цілого літака з українцями на борту на кілька годин. По всій видимості це сталося з тієї причини, що до цього в нашу країну не пустили 35 громадян Ізраїлю.

Як повідомляв портал "Знай.uа": у КМДА жителям столиці розповіли, яким чином можна позбутися житлової субсидії. Зокрема, однією з причин є банальна помилка при заповненні декларації.

Також "Знай.uа" писав, що всупереч очікуванням родичів, сумно відома Олена Зайцева не буде сидіти у в'язниці ту кількість років, яке визначив для неї суд.