Поки українці збирають останні копійки на найважливіші продукти харчування, в уряді придумали нові націнки. Так, в Україні різко подорожчали хлібобулочні вироби приблизно на 2-2,5% відразу за зростанням пенсій.

Про це стало відомо завдяки повідомленням генерального директора Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

хлібобулочні вироби
хлібобулочні вироби

"Хлібобулочні вироби точно будуть зростати в ціні на 2-2,5%. Це обумовлено тим, що люди більше будуть зараз купувати хліб, особливо пенсіонери, які не могли собі дозволити це в попередні роки", – вважає експерт.

пенсії в Україні
пенсії в Україні

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Дорошенко нагадав, що протягом останніх п'яти років в країні скорочувалося виробництво хліба на фоні падіння купівельної спроможності пенсіонерів. Після підвищення пенсій пенсіонери почнуть купувати хліб у достатній кількості, і "це підніме ціни вгору". На його думку, на зростання ціни на хліб також впливає тенденція поступового підвищення вартості зерна у світі та брак жита в Україні.

Варто нагадати, що жодних різких обвалів національної валюти в найближчому майбутньому не очікується, оскільки Нацбанк не утримує гривню на прийнятному для економіки рівні. Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив член ради НБУ Василь Фурман. Так, в даний момент Національний банк України може впливати на курс гривні лише за рахунок валютних інтервенцій. Відомо, що в лютому 2019 року функціонери НБУ закупили майже мільярд доларів, щоб поповнити валютні резерви після видачі траншу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що показники інфляції в Україні стали рекордно низькими. Про це в п'ятницю, 8 березня, повідомляє видання Politeka з посиланням на Державну службу статистики. Зокрема, у лютому 2019 року інфляція в Україні сповільнилася до 0,5% проти 1% місяцем раніше і 0,8% у грудні минулого року. Також у повідомленні зазначили, що в річному вираженні зростання споживчих цін скоротилося до 8,8%.

Нагадаємо, натовпи українців пруть до Польщі: оприлюднено страшний прогноз.

Як повідомляв Знай.uа курс валют на вихідні: гривня набере вагу на свята.

Знай.uа писав, Національний банк пояснив різку зміну курсу до 8 Березня.

Дивіться відео по темі: