В 2018 році середня пенсія в Україні склала 2, 6 тис. грн.

Про це стало зрозуміло зі слів голови правління Пенсійного фонду України Євгена Капінуса.

пенсії в Україні
пенсії в Україні

"Пенсійне забезпечення здійснювалося для 11,4 млн пенсіонерів. Середня пенсія була 2,6 тис. грн", — говорить голова.

Він зазначає, що третина всіх пенсіонерів отримали пенсії в розмірі сумі від 1,5 тис. до 2 тис. грн і приблизно 24% — у діапазоні від 2 до 3 тис. грн.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Голова каже, що в 2018 році до Пенсійного фонду було направлено 358 мільярдів гривень. Ця сума на 67 мільярдів більше, ніж у 2017 році.

пенсіонери
пенсіонери

Також Капінус додає, що з цієї суми 1,2% становлять адміністративні витрати, 0,4% — поштові виплати, а основна маса — 352, 7 млрд грн виплати пенсій.

Варто нагадати, що Киянин, доживши до пенсійного віку, повинен був би отримати спокійну та забезпечену старість, адже працював все життя, не покладаючи рук. Однак замість цього на схилі років змушений стояти з простягнутою рукою, благаючи випадкових перехожих про допомогу.

Щемливої історією про долю пенсіонера поділився очевидець Facebook.

"Навпроти "Укравтодору" на Фізкультурному літній чоловік з неймовірно добрим обличчям безуспішно простягав перехожим. Люди шарахалися і обходили його стороною, ошелешено дивлячись на те, що він їм простягає. Я курив неподалік, простеживши, як десята людина поспіль проігнорував його звернення, вирішив підійти і з'ясувати, що може так налякати киянин. Виявилося, що він обмінював ось такі листочки на гроші, пояснюючи свою акцію тим, що "пенсії зовсім не вистачає". Побачите - не шарахайтеся від нього. Будьте добрішими. І обов'язково підійдіть поговорити - у нього феноменально гарний український", - пише киянин.

Нагадаємо, Пенсія 10 тисяч: українцям назвали головна умова

Як раніше повідомляв "Знай.ua", "Пенсій - кіт наплакав, тотальна брехня": українці думають, куди подіти Реву - чи то "в космос", чи то "на кіл"

Також Знай.ua" писав про те, що Доплати до пенсій і монетизація субсидій: як вплинуть на ціни "покращення" від Гройсмана і Реви