1676 грн на місяць - це середній розмір монетизованої субсидії в Україні. Йдеться саме про виплати, які українці отримують "живими" грошима.

Пенсіонерам монетизовані субсидії переводять на картки або видають готівкою разом з пенсіями. Тим субсидіантам, які не отримують пенсію, потрібно звернутися у найближчі відділення Ощадбанку, передає "Хвиля".

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Згідно з даними Держстату, у лютому 2019 року середній розмір призначеної субсидії зменшився до 998,6 грн, що на 0,7% порівняно з лютим 2018 року.

Монетизовані субсидії в Україні отримують 3,5 млн домогосподарств. У державному бюджеті на виплату допомоги по оплаті послуг ЖКГ виділено 58 млрд гривень.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Нагадаємо, міністр соціальної політики України Андрій Рева у своєму інтерв'ю "5 каналу" розповів, як відбувається нарахування субсидій.

Він зазначив: "Механізм для всіх один. І критерій один - це доходи людей... Є, наприклад, сім'я, де працюють і чоловік, і дружина, а у них п'ятеро дітей. І навіть якщо вони по 7000 отримують, то в цілому ці 14000 діляться не на двох, а на сімох. І, відповідно, дохід на одну людину у них значно менший, ніж у сім'ї, яка складається з двох осіб і отримує такі ж доходи. Ми це врахували у формулі, тому розмір субсидії залежить від того, який дохід на людину в домогосподарстві".

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Крім того, Рева розповів, скільки домогосподарств в даний час отримує субсидії готівкою: "Якщо ми візьмемо сьогодні всіх тих, хто отримає субсидії готівкою, то вже на квітень це майже 3 мільйони 700 000 господарств з 15000000. Середній розмір за житлово-комунальні послуги у них - близько 10% від їхнього доходу. Це якраз європейський показник, але якщо б вони самі платили, то цей показник був би десь 40-50%, тобто більшу частину за них платить держава".

субсидії
субсидії

Як повідомляв портал "Знай.uа", до 1 квітня держава підготувала неприємний сюрприз - близько п'яти мільйонів українців можуть залишитися без води у кранах.

Також "Знай.uа" писав, що в міністерстві соціальної політики України анонсували нововведення для одержувачів субсидій та інших видів соцдопомоги.