У березні стартувала монетизація субсидій, українцям почали видавати "живі" кошти для оплати житлово-комунальних послуг. Скільки громадяни в середньому отримають на руки та чи реально з цих субсидй щось зекономити?

Середній розмір монетизированной субсидії в Україні становить 1676 грн в місяць. Мова йде саме про виплати, які українці отримують "живими" грошима.

українці

Пенсіонерам монетизовані субсидії переводять на картки або видають готівкою разом з пенсіями. Тим субсидиантам, які не отримують пенсію, потрібно звернутися у найближчі відділення Ощадбанку.

При цьому, за даними Держстату, в лютому 2019 року середній розмір призначеної субсидії зменшився до 998,6 грн, що на 0,7% порівняно з лютим 2018 року.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

комуналка, тарифи

Монетизовані субсидії в Україні отримують 3,5 млн домогосподарств. Уряд на 2019 рік заклав у державному бюджеті на цю програму 58 мільярдів гривень.

Нагадаємо, українцям перерахували пенсії. Усіх пенсіонерів розділили на категорії і кожен отримає надбавку до пенсії. Але сума залежатиме від кількох факторів.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям вибірково списали комунальні борги. Так, за даними видання, Верховний суд України заявив, що нові власники житла та комерційної нерухомості (офіси, склади тощо) можуть не виплачувати комунальні борги, що залишилися від попередніх господарів.

Також Знай.ua писав про те, що у Мінсоцполітики розповіли, як будуть перевіряти субсидиантів в цьому році. Так відмовити в оформленні субсидії можуть через отримання грошового переказу, що перевищує 50 тисяч гривень.