Всі ми знаємо, як зросли за останні кілька років ціни на основні потреби: комуналка, продукти, ліки, транспорт. Те, без чого ми обійтися не можемо, тому у будь-якому випадку заплатимо. В цей час, поки світові рейтинги ставлять Україну мало не на останню позицію (навіть в Африці справи йдуть краще), чиновники тільки примножують свої статки.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман

Не став виключенням навіть прем'єр-міністр Володимир Гройсман, як пише на сторінці у Facebook юрист Михайло Шнайдер.

"Кілька днів тому Володимир Гройсман з гордістю заявив, що мінімальна зарплата в Україні з 2016 по 2019 рік зросла в три рази в доларовому еквіваленті. "Коли наш Уряд приступив до виконання обов'язків, мінімальна зарплата була близько 50 доларів, а тепер 150 доларів" - розповів прем'єр-міністр. За словами Гройсмана, таку ж динаміку демонструє і середня зарплата. У доларовому еквіваленті вона зараз становить близько 380 доларів, а 3 роки тому була в 2 рази менше", - цитує слова Гройсмана юрист.

Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Але чиновники часто забувають: хоч нашу зарплату подумки й переводять в іноземну валюту, але курс долара не віщує гривні нічого хорошого. Звідси такі нереальні стрибки цін:

Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

"Все це звучить дійсно красиво. Але є одне але. Володимиру Борисовичу, а у скільки разів за ці три роки зросли тарифи на комуналку? У скільки разів зросли ціни на продукти, ліки, бензин та інші товари? Якщо ви забули, то я вам нагадаю. Все це подорожчало буквально в три рази. Володимиру Борисовичу, може вже вистачить розповідати фантастичні історії про наше щасливе майбутнє? Може вже нарешті прийшов час працювати? Тільки працювати не на благо окремо взятої сім'ї Гройсманом. А на благо всієї України. Може вже дійсно?", - підсумував Шнайдер.

Дивіться: Володимир Гройсман про Держбюджет-2019

Нагадаємо, спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки у справах України Курт Волкер назвав умови введення миротворчого контингенту на окуповані Росією території Донбасу.

Як повідомляв "Знай.ua", ПАТ "Укрзалізниця" зробила приголомшливу заяву. Компанія розглядає можливість виходу на безпосередніх виробників на зовнішніх ринках для закупівлі дизельного палива.

Також "Знай.ua" писав, Аваков заявив, що у правоохоронців відкрито кілька проваджень за заявою кандидата в президенти Юлії Тимошенко - вони стосуються так званих "сіток" іншого кандидата - Петра Порошенка.