В українському уряді розробили новий законопроект, який дозволить співробітникам не приходити на роботу у разі затримки зарплати на 15 або більше днів. Документ був опублікований ще 26 березня.

Про це стало відомо завдяки повідомленням порталу "Політека".

праця в Україні
праця в Україні

Так, співробітників, які не є на роботу з причини затримки виплат підприємство не зможе як-небудь покарати, а навіть навпаки — має виплачувати не менш двох третин їх окладу. На затримку зарплати також щодня буде нараховуватися пеня у розмірі 0,06% від розміру боргу.

зарплата
зарплата

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У той же час, як повідомляється, таке звільнення не буде поширюватися на професії, де відмова від виконання службових обов'язків може спричинити загрозу життю або здоров'ю інших людей.

Варто нагадати, що період виборів завжди відзначається нестабільністю. Експерти прогнозують можливі стрибки курсу валют, а також кажуть, що можуть істотно змінитися ціни на нерухомість. Про це розповів експерт з нерухомості Сергій Костецький.

Експерт зазначив, що ціна на житло може змінитися через перерозподіл ринку. Однак конкретні зміни зараз передбачити неможливо, тому що невідомо, хто переможе на виборах президента України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з березня в Україні почали виплачувати субсидії "живими грошима". Однак експерти застерігають, що так може збільшитися кількість тих, хто не сплачувати рахунки за комунальні послуги, тобто боржників. Згідно з українським законодавством у тих, у кого більші суми боргу, можуть навіть відібрати житло. Про те, чи мають право у людини забрати жило за комунальні борги, розповів міністр юстиції України Павло Петренко

Нагадаємо, по вуха в боргах: Україна набралася рекордних боргів, віддавати будемо до пенсії.

Як повідомляв Знай.uа багатодітні сім'ї отримають 1700 грн: хто залишиться без допомоги.

Знай.uа писав, будемо штовхати поїзда самі: тисячі машиністів втекли з Укрзалізниці.