У квітні у житті українців багато чого зміниться - від нового президента до підвищення соціальних стандартів. Чого ще чекати другого місяця весни?

Соціальні допомога багатодітним

З 1-го числа батьки трьох і більше дітей отримають по 1700 грн на третю і кожну наступну дитину, якщо їй не виповнилося 6 років.

гроші

Відповідне мрішення ухвалив уряд у березні 2019 напередодні президентських виборів. За даними Мінсоцполітики, сьогодні стоять таку допомогу можуть отримати 334 тисяч багатодітних сімей, але виплати призначені тільки на 158,8 тис. дітей.

діти

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На ці виплати в бюджеті видялть 200 млн грн. Щоб оформити допомогу, одному їх батьків треба звернутися до найближчого відділення соцзахисту та подати відповідну заяву.

Надбавка пенсіонерам

Ще одне рішення кабміну перед виборами було виплатити пенсіонерам одноразову допомогу в загальному розмірі 2400 грн двома платежами. Перший здійснили у березні, наступні 1200 грн українці отримають у квітні.

пенсіонери

Медицина

З 1 квітня отримати безкоштовно ліки за програмою "Доступні ліки" (вона стосується гіпертоніків, астматиків і діабетиків) зможуть лише ті українці, які підписали декларацію з сімейним лікарем або терапевтом. Справа в тому, що такі ліки будуть видавати тільки за електронними рецептами, а його видаватиме лише ваш лікар.

здоров'я

Крім того, ті, хто не уклав договір з лікарем, не зможуть отримати ряд послуг безкоштовно. За них доведеться викласти з власної кишені.

За даними МОЗ, таких українців, їх налічується 16 мільйонів. Це означає, що таким людям доведеться оплачувати аналізи і діагностику. На кожного, хто уклав договір, держава виділяє 270 грн на рік плюс вікові надбавки.

Великденьта додаткові потяги

залізниця

До Великодня (28 квітня) і травневих свят "Укрзалізниця" запустить 7 додаткових поїздів: №191/192 Київ – Львів, №197/198 Київ – Ковель, №162/161 Київ – Миколаїв, №223/224 Київ – Одеса, №164/163 Київ – Харків і №168 Львів – Одеса. Крім того, призначено додаткові рейси для поїздів №670 Кременчук – Бахмач, №774 Київ – Шостка, №782 Київ – Черкаси, №779 Суми – Київ – Вінниця.

квитки на потяг

Раніше "Укрзалізниця" повідомила, що через перехід України на літній час з 31 березня 2019 року частково змінюється графік руху трьох швидкісних поїздів: № 711 Костянтинівка – Київ, № 724 Київ – Харків і № 764 Одеса – Київ.

Також повідомлялося, що, згідно з Угодою про Асоціацію з Європейським Союзом, Україна до 2022 року має створити конкурентні умови на залізниці. До парламенту вже внесли законопроект про "залізничну реформу". "Сегодня" розібралися, що депутати Верховної Ради хочуть зробити з залізницею в Україні.

Нагадаємо, в мінсоцполітики повідомили про зменшення субсидій. Крім того на отримання пільг може вплинути і збільшення мінімалки.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, електронна декларація чиного президента Петра Порошенка показала, що за минулий 2018 рік його статки збільшились у сто разів.

Також портал Знай.ua писав, що в українському уряді розробили новий законопроект, який дозволить співробітникам не приходити на роботу у разі затримки зарплати на 15 або більше днів.

Дивіться: Чому 45 мільйонів допомоги від Євросоюзу так і не дійшли до українців